Omagiu emoționant adus de suporterii ucraineni pentru 182 de soldați iubitori de fotbal, care au fost uciși în războiul cu Rusia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Omagiu emoționant adus de suporterii ucraineni pentru 182 de soldați iubitori de fotbal, care au fost uciși în războiul cu Rusia / Foto: Captura Youtube
Omagiu emoționant adus de suporterii ucraineni pentru 182 de soldați iubitori de fotbal, care au fost uciși în războiul cu Rusia / Foto: Captura Youtube

Fanii ucraineni au adus un omagiu emoționant apropiaților căzuți la datorie în războiul cu Rusia prin desfășurarea unui mozaic uriaș la ultimul meci din cadrul Euro 2024. Mozaicul, realizat în memoria a 182 de soldați ucraineni iubitori de fotbal, a fost punctul central al unui tribut emoționant în mijlocul confruntării cu Belgia.

Cele 182 de chipuri au format imaginea lui Nazariy Hryntsevich, cunoscut sub numele de cod Hrienka, un soldat și fan al fotbalului care și-a pierdut viața în mai, la doar 21 de ani, luptând pe linia frontului în Ucraina. Mozaicul, purtând mesajul „piesa are un preț”, a subliniat sacrificiul suprem făcut de acești soldați, toți parte din mișcările fanilor cluburilor de fotbal ucrainene.

„Este un gest simbolic care ne reamintește că, dincolo de bucuria și pasiunea pentru fotbal, există tineri care și-au dat viața pentru libertatea și viitorul nostru”, a declarat antrenorul Ucrainei, Serhiy Rebrov, după meciul care s-a încheiat cu un scor de 0-0 împotriva Belgiei, eliminând astfel Ucraina din turneu.

„Participarea la Euro 2024 a fost foarte importantă pentru țara noastră. Am arătat caracterul națiunii noastre, după aproape 900 de zile de război. Este foarte important să arătăm oamenilor din Europa, oamenilor din Ucraina, că încă luptăm.”, mai spune el.

Echipa națională a fost o sursă de mândrie și unitate pentru ucraineni, iar calificarea la Euro 2024 a reprezentat un far de speranță și solidaritate. Oleksandr Tymchyk, fundașul echipei, a adăugat: „Am vrut să le aducem bucurie, să îi facem mândri. Am lăsat totul pe teren, dar nu a fost suficient.”

 

Mesajul Președintelui Volodimir Zelenski 

 

Președintele Volodimir Zelenski a salutat echipa pentru eforturile lor și a transmis un mesaj de unitate și reziliență: „O națiune puternică este cea care își menține unitatea și în care oamenii se ajută mereu unii pe alții. Atât în momente de înfrângere, cât și în momente de victorie. În ciuda rezultatului dezamăgitor, ați luptat pentru țara noastră. Victoriile noastre încă ne așteaptă. Victoriile pentru Ucraina.”

Fanii ucraineni au rămas hotărâți și încrezători în viitoarele succese ale echipei lor. Roman, un soldat de 33 de ani dintr-un regiment de polițiști de frontieră din regiunea Donețk, a spus: „Mi-ar fi plăcut să-i văd câștigând, dar un meci este un meci. Unii dintre noi fac sport, unii dintre noi luptă. Așa stau lucrurile.”

Omagiu adus de fanii ucraineni a fost nu doar un gest de respect și recunoștință, ci și un simbol al spiritului neînfrânt al unei națiuni care continuă să lupte pentru libertatea și demnitatea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel