În timp ce pandemia își face din nou simțită prezența în toată Europa, fiecare țară de pe continent reglementează diferit comportamentul celor care sunt depistați pozitiv la Covid-19 pe teritoriul lor. Deci, ce ar trebui să facă cineva dacă descoperă că este infectat în timpul unei vacanțe în afara Italiei?
Regulile, după cum am menționat, se schimbă în funcție de locul în care vă aflați.
Franța. Ce trebuie să facă cei care se infectează cu Omicron
În Franța, de exemplu, izolarea în cazul unei reacții pozitive la coronavirus este în continuare obligatorie: 7 zile în caz de simptome sau 5 zile dacă nu există simptome ale virusului și testul covid este negativ.
Prin urmare, nu este permisă reintrarea în Italia înainte de expirarea termenului limită. Iar în cazul prelungirii șederii, costurile sunt suportate de nefericitul călător.
Grecia. Ce trebuie să facă cei care se infectează cu Omicron
Același lucru se întâmplă și în Grecia, unde contagiunile au crescut vertiginos în ultimele zile, mai ales în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, în special pe insulele cele mai frecventate de turiști. Carantina impusă de guvernul de la Atena, în cazul celor pozitive, este de "cel puțin 5 zile". Iar în cazul febrei sau al altor simptome, nu se poate părăsi casa (sau hotelul) până când un test negativ nu confirmă recuperarea.
Spania. Ce trebuie să facă cei care se infectează cu Omicron
Nu și în Spania, unde nu mai sunt necesare nici permisele verzi, nici testele covid, iar masca este obligatorie doar în transportul public. Cei care se infectează, cel puțin pentru moment, nu sunt obligați să respecte nicio perioadă de izolare, astfel încât se pot întoarce liber acasă. În orice caz, guvernul îi sfătuiește pe cei pozitivi să evite interacțiunile sociale și să poarte întotdeauna o mască.
Marea Britanie. Ce trebuie să facă cei care se infectează cu Omicron
Acest lucru este valabil și în Marea Britanie, unde se recomandă doar carantina (de 5 zile), precum și evitarea întâlnirilor cu persoane fragile și acoperirea permanentă a nasului și a gurii. Încă o dată, pe scurt, turiștii care descoperă că au fost depistați pozitiv în țara reginei se pot întoarce în țara lor. De asemenea, pentru a călători în și dinspre Marea Britanie nu mai este necesară prezentarea unui Green Pass sau a rezultatului unui test covid negativ.
Ce trebuie să facă cei care se infectează cu Omicron în afara Europei
Și aici situația se schimbă. În Statele Unite, de exemplu, unde se intră doar cu pașaportul cu vaccin, cei care se îmbolnăvesc trebuie să stea cinci zile în izolare. Și nu pot intra din nou în țară până când nu se recuperează, ceea ce trebuie dovedit printr-un test negativ. În cazul spitalizării, factura este plătită de pacient. Din acest motiv, Ministerul italian de Externe îi sfătuiește pe cei care ar putea fi nevoiți să călătorească "să ia în considerare și posibilitatea de a fi nevoiți să petreacă o perioadă suplimentară în străinătate, precum și să încheie o asigurare de sănătate care să acopere și riscurile asociate cu Covid-19".
Recomandarea Fanresina, indiferent de destinație, este de a se informa înainte de plecare cu privire la reglementările sanitare în vigoare în țara de destinație. Și, de asemenea, despre tipul de cheltuieli pe care le poate suporta, mai ales în cazul sistemelor de sănătate private sau mixte.
Prin urmare, vă sfătuim să consultați site-urile instituționale, cum ar fi www.viaggiaresicuri.it, cele ale ambasadelor sau ale guvernelor fiecărei țări, transmite Il Messagero.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News