Omletă ca la restaurant: o rețetă simplă cu un secret dezvăluit de bucătarii cu experiență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Omletă ca la restaurant, o rețetă simplă cu un secret dezvăluit de bucătarii cu experiență. Sursa foto - pexels.com
Omletă ca la restaurant, o rețetă simplă cu un secret dezvăluit de bucătarii cu experiență. Sursa foto - pexels.com

Câteva tehnici secrete te vor ajuta să faci omleta exact ca la restaurant.

Toată lumea știe să gătească o omletă! Cel puțin, așa credem noi. Atunci de ce omletele bucătarilor se dovedesc adesea a fi mai gustoase decât cele de acasă? Restaurantele folosesc vreun ingredient secret? 

Deloc! Doar că bucătarii știu exact când să oprească focul pentru ca omleta să nu fie prea uscată. Dar există și alte trucuri. În primul rând, întotdeauna, prăjește omleta în unt, nu în ulei.

Rețetă rapidă și ușoară: Paste cu roșii cherry și busuioc

În al doilea rând, folosește o tigaie antiaderentă. În al treilea rând, încălzește tigaia foarte bine. Iar restul secretelor sunt în rețeta de mai jos.

Ingrediente:

ouă - 3 bucăți,

lapte -  30 ml,

sare și piper după gust,

unt  - 20 grame,

parmezan ras -  10 grame.

 

Modul de preparare

 

Bate ouăle într-un castron. Adaugă laptele, sare și piper. Bate cu un tel până se omogenizează. Adaugă o lingură de unt într-o tigaie antiaderentă foarte fierbinte. Cu o spatulă de silicon sau de lemn, unge rapid toată tigaia cu ulei. Imediat ce se topește, toarnă ouăle.

Varză a la Cluj: Rețetă tradițională românească pentru un festin autentic

Cu mișcări foarte rapide ale spatulei, amestecă ouăle  astfel încât ouăle să formeze un strat uniform de clătite.

Când partea de jos a omletei s-a întărit, iar partea superioară este încă curgătoare, folosește spatulă pentru a rula omleta într-un plic  și așezați-o pe o farfurie.

Nu-ți fă griji: omleta nu va fi crudă. În câteva minute,  va „ajunge” la starea dorită și va fi foarte fragedă și cremoasă.

Ciorbă de fasole cu afumătură - o rețetă perfectă pentru zilele friguroase

Dacă aștepți până când omleta se prăjește în tigaie, aceasta va părea uscată. Presară  omleta finită cu parmezan ras și servește-o pe masă. Poftă bună!

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel