Omletă cu dovlecei, rețeta rapidă - un preparat rustic extrem de gustos 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Omletă cu dovlecei, rețeta rapidă - un preparat rustic extrem de gustos 
Omletă cu dovlecei, rețeta rapidă - un preparat rustic extrem de gustos 

Omleta cu dovlecei este un fel de mâncare rapid și ușor de preparat. Foarte versatilă, poate fi un fel principal apetisant sau un aperitiv rece pentru un bufet reușit. 

Publicitate

Omleta cu dovlecei se prepară rapid și ușor, fiind un preparat este rustic și gustoasă. Foarte versatil, poate fi un fel principal apetisant însoțit de brânză, pâine și legume sau o componentă principală a aperitivelor reci și a prânzurilor tip bufet.

Este un preparat extrem de gustos și apreciat de toată lumea, chiar și de copii, fiind un fel de mâncare tipic de făcut vara, când dovleceii sunt proaspeți în sezon.

În afară de această legumă, nu este nevoie de alte ingrediente în afară de ouă, desigur, apoi fiecare poate îmbogăți și personaliza rețeta adăugând ierburi aromatice sau, de exemplu, parmezan pentru a face acest fel de mâncare mai gustos.

Haideți să descoperim împreună cum se face omletă cu dovlecei perfectă.

Ingrediente

 

- 4 ouă

- 300 g de dovlecei

- ulei de măsline extravirgin

- sare și piper după gust

Cum se prepară

 

Se spală dovleceii sub jet de apă, apoi se taie în rondele subțiri. Se ia o tigaie antiaderentă destul de mare și se încinge puțin ulei de măsline extravirgin, apoi se adaugă dovleceii, se condimentează cu sare după gust și se gătesc la foc mediu timp de 5-6 minute.

Între timp, se sparg ouăle într-un bol, se adaugă sare și piper și se amestecă energic cu o furculiță.

Se toarnă ouăle în tigaia cu dovleceii și se gătesc timp de aproximativ 5-6 minute, acoperindu-le cu un capac.

Întoarceți omleta cu ajutorul capacului și lăsați-o să se termine de gătit pe cealaltă parte.

Atunci când e gata, se servește fierbinte!

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Omleta de dovlecei poate fi păstrată la frigider acoperită cu folie alimentară sau închisă într-un recipient ermetic timp de 2-3 zile. Nu se recomandă înghețarea.

Pentru a o face mai gustoasă, adăugați 50 g de parmezan ras și/sau ierburi aromatice, cum ar fi mentă proaspătă și oregano. Aveți grijă să nu o gătiți prea tare pentru a nu accentua aroma ouălor.

Se potrivește foarte bine cu pâine proaspătă, fiind o umplutură foarte gustoasă pentru sandvișurile la pachet. Răcită și tăiată cubulețe, poate fi un bun fel de mâncare de tip "finger food": înfigeți scobitori în pătrățelele de omletă și în mozzarella și legume proaspete.

Dovlecelul, izvor de sănătate

 

Dovlecelul își are originea în America, însă s-a răspândit rapid pe tot globul.

De la această plantă se consumă atât fructul, adică dovlecelul, cât și floarea.

Dovlecelul este extrem de bun pentru sănătate datorită conținutului ridicat de potasiu, vitamina C și betacaroten. Dovlecelul mai conține calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc și vitaminele B1, B2, B9. În plus, are puține calorii și glucide, 100 de grame de dovlecel conținând doar 12 calorii.

Dovlecelul este ideal pentru cei care suferă de diabet.

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

 

Dacă îți plac dovleceii, atunci cu siguranță îți va plăcea rețeta de chifteluțe de mai jos. 

Chifteluțe de dovlecei cu telemea

 

Chiar dacă nu ai fost până acum cel mai mare fan al dovleceilor, această rețetă de chifteluțe de dovlecei este pe placul tuturor și cu siguranță te va aduce pe calea cea bună. 

Rețeta de chifteluțe de dovlecei cu telemea e extrem de simplă. N-ai nevoie de prea multe ingrediente, iar rezultatul este spectaculos.

Ingrediente

 

- 1 dovlecel ( 300 g)

- 1 ou

- 1 lingură cu vârf de făină albă (puteți înlocui cu pesmet)

- 1 lingură cu vârf pesmet

- pătrunjel verde tocat

- un cățel de usturoi zdrobit (opțional)

- sare, piper după gust

- 50g telemea rasă sau brânză feta

Mod de preparare

 

Curățăm dovlecelul, îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari și presărăm puțin delicat. Dacă nu doriți să folosiți acest condiment, adăugați sare simplă. Lăsăm să stea 15 minute apoi îi stoarcem de zeamă (cum procedăm în general și cu varza) și îi amestecăm cu ou, făina, pesmetul, pătrunjelul verde tocat și usturoiul.

Adăugăm în compoziție și puțin piper măcinat, pentru un plus de aromă, iar apoi adăugăm telemeaua dată prin răzătoare sau feta.

Formăm chifteluțe și le prăjim în ulei încins.

Să nu intrați în panică dacă vi se pare că sunt moi. Chifteluțele conțin ou și asta înseamnă ca se vor închega în momentul în care le prăjim.

Atunci când s-au rumenit, le scoatem pe o hârtie absorbantă și le servim simple sau cu sos de iaurt.

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel