Dacă aveți un copil cu alergie la ou, trebuie să știți că pentru aproape toate rețetele există o modalitate de a substitui oul. În acest fel, copilul dumneavoastră se poate bucura de mâncare fără să se simtă diferit.
Omleta de cartofi este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din gastronomia spaniolă. Cartoful este o plantă originară din America de Sud și a fost cunoscută de spanioli prin mâna incașilor. În quechua, incașii numeau planta „tata”.
Vezi și: Tort miraculos cu brânză. Rețeta unui tort dietetic surprinzător: Mănânci și nu te mai oprești
Omletă de cartofi fără ou - Ingrediente
4 cartofi
6 linguri de făină de grâu
3 linguri de lapte
O notă ușoară de cremă de brânză
1/2 cana de apa
1/2 ceapa
Sare
Ulei de măsline
Omletă de cartofi fără ou - Mod de preparare
Se curăță cartofii și ceapa și se taie felii. Se prăjește în ulei din abundență.
Între timp, amestecați făina de grâu cu laptele și sarea. Adăugați 1/2 cană de apă și bateți bine.
Scoateți cartofii și ceapa când sunt gata, scurgeți, turnați în amestecul de făină și amestecați și adăugați brânză Philadelphia.
Puneți aluatul într-o tigaie cu puțin ulei și lăsați aproximativ 5 minute la foc mediu. Întoarceți și gătiți pe cealaltă parte încă 5 minute.
Scoateți și serviți fierbinte.
Sfat: Puteți folosi făina de grâu amestecată cu făină de porumb.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News