Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă.
Ingredientele pentru patru porții:
200 de grame de dovleac,
30 de grame de pesmet,
30 de grame de brânză pecorino rasă,
15 ml ulei de măsline extravirgin,
4 ouă întregi,
2 cartofi,
o ceapa,
rozmarin proaspăt,
sare și piper negru.
Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă. Prepararea
Mai întâi curățați legumele. Luați dovleacul și cu un cuțit îndepărtați coaja și semințele. Clătiți bine dovleacul sub un jet de apă și tăiați-l în bucăți. Curățați și cartofii de coajă și tăiați-i în bucăți mici. Ceapa se curăță și ea și se taie felii subțiri.
Încercați și rețeta: Omletă spaniolă cu cartofi. Rețeta genială obținută din câteva ingrediente simple
Într-o tigaie antiaderentă se pune uleiul de măsline extravirgin. După ce uleiul s-a încins, adăugăm cartofii și ceapa. Gătiți legumele la foc mare, timp de cel puțin cinci minute, amestecând din când în când.
Se condimentează totul cu un praf de sare fină și crenguțele de rozmarin, pe care le-ați tocat grosier anterior. Continuați să gătiți, acoperind totul cu un capac, aproximativ douăzeci de minute. În ultimele cinci minute de gătit, încorporați dovleacul. Transferați legumele pe o farfurie și lăsați-le să se răcească.
Vă sugerăm să încercați și: Omletă de cartofi la cuptorul cu microunde. Rețeta simplă și rapidă, ideală pentru un mic dejun rapid
Într-un castron mare, puneți toate ouăle, pesmetul, brânza pecorino și asezonați cu un praf de piper negru și sare fină. Cu un tel manual, amesteci totul repede, până veți obține un amestec omogen, pe care âl veți turna peste legume.
Omletă de dovleac și cartofi la cuptor: dietetică și foarte gustoasă. Doar 200 de calorii pentru o porție sățioasă
Acoperiți o tavă de copt cu o bucată de hârtie de copt și puneți legumele preparate anterior, încercând să le împrăștiați uniform. Deasupra turnați amestecul de ouă și brânză pecorino.
Vedeți și: Omletă de mere. O rețeta neobișnuită, delicioasă și dietetică. Doar 100 de calorii pentru o porție
Gătiți omleta cu dovleac și cartofi într-un cuptor preîncălzit timp de aproximativ douăzeci de minute, la o temperatură de 180 ° C.
Când omleta ta este gata, scoate-o din cuptor și așteaptă să devină călduță, înainte de a o aduce la masă, tăiată în felii. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News