OMS avertizează asupra valului doi de infectări cu COVID-19. Cum ar putea fi evitat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au subliniat un program de testare, urmărire și izolare este imperios necesar pentru a evita în toamnă un al doilea val de infectări cu COVID-19.

Hans Kluge, director regional european al OMS, a declarat că urmărirea contactelor și carantinarea persoanelor care ar putea fi infectate cu coronavirus a fost un „element esențial” în atenuarea unui potențial al doilea val de infectări, potrivit Independent.

În briefing-ul OMS de joi, Kluge a spus că este posibil ca un al doilea val să apară atunci când începe toamna.

„Este foarte posibil ca atunci când începe toamna să avem un val de coronavirus și să avem și gripă sezonieră, există posibilitatea unui efect sezonier asupra virusului, dar nu suntem siguri încă” a transmis Kluge.

 

OMS speră la sute de milioane de doze de vaccinuri până în 2021

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi că speră că, până la sfârşitul anului, vor putea fi produse câteva sute de milioane de vaccinuri împotriva COVID-19, şi chiar două miliarde în 2021.

Pe măsură ce cursa pentru vaccinuri se accelerează, Soumya Swaminathan, director ştiinţific al OMS, a indicat că peste două sute de candidaţi la vaccin sunt studiaţi la nivel mondial şi o duzină de studii clinice sunt în curs de desfăşurare.

„Dacă suntem foarte norocoşi, vor fi unul sau doi candidaţi înainte de sfârşitul acestui an”, a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă online, potrivit Știrile PRO TV.

Înaltul responsabil al OMS a identificat trei grupuri de populaţie cărora li se va acorda prioritate la vaccinare: lucrătorii aflaţi în prima linie, cum ar fi medicii şi poliţiştii, persoanele cele mai vulnerabile, precum vârstnicii, persoanele care trăiesc într-un mediu cu risc mare de contaminare, cum ar fi mahalale urbane şi centrele de asistenţă.

„Plecăm de la ipoteza că am putea avea câteva sute de milioane de doze până la sfârşitul acestui an, în manieră foarte optimistă”, a declarat Swaminathan. „⁣Sperăm că până în 2021 vom avea două miliarde doze de unu, două sau trei vaccinuri eficiente”⁣, a adăugat ea.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel