„Tocmai am trecut de pragul critic al celor patru milioane de decese provocate de Covid-19, un număr care, dar cu siguranţă, mai mic faţă de bilanţul real”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Directorul OMS a subliniat că „lumea se află într-un moment periculos al acestei pandemii, care creşte în intensitate sub impulsul unor noi variante mai contagioase, dar şi ridicarea restricţiilor de sănătate”.
Primul caz de COVID-19 a fost descoperit în China, în decembrie 2019, înainte ca acest nou coronavirus să se răspândească în întreaga lume pentru a se transforma în cea mai gravă pandemie a secolului.
OMS, bilanţ oficial al deceselor provocate de Covid-19 la nivel global
Statele Unite sunt cea mai afectată ţară atât la numărul de cazuri, cât şi la numărul de decese (605.905), urmate de Brazilia (526.892 decese), India (404.211), Mexic (233.958) şi Peru (193.588). Acesta este ţara care a înregistrat cel mai mare număr de decese în raport cu populaţia sa, urmată de Ungaria.
Aceste cifre, care se bazează pe raportările zilnice ale autorităţilor naţionale de sănătate, sunt în general subevaluate la nivel global.
OMS estimează că numărul deceselor ar putea fi de două până la trei ori mai mare, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News