"Omul din gaură", ultimul membru al unui trib de indigeni din Brazilia a murit

Alexandra Curtache |
Data publicării:
"Omul din gaură", ultimul membru al unui trib de indigeni din Brazilia a murit / Foto: Unsplash
"Omul din gaură", ultimul membru al unui trib de indigeni din Brazilia a murit / Foto: Unsplash

Ultimul membru rămas dintr-un grup de indigeni necontactați din Brazilia a murit, potrivit autorităților.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, provine dintr-un trib de băștinași și a trăit în izolare totală în ultimii 26 de ani.

Era cunoscut sub numele de "Omul din gaură", deoarece săpa găuri adânci, unele dintre ele fiind folosite pentru a prinde animale, în timp ce altele păreau a fi spații de ascundere.

 

„Omul din gaură” s-a stins din viață

 

Cadavrul său a fost găsit pe 23 august într-un hamac în afara colibei sale de paie. Nu existau semne de violență.

Bărbatul era ultimul membru al unui grup de indigeni ai cărui alți șase membri rămași au fost uciși în 1995. Grupul trăia în zona indigenă Tanaru din statul Rondônia, care se învecinează cu Bolivia.

Se crede că majoritatea membrilor tribului său au fost uciși încă din anii 1970 de către crescătorii de animale care doreau să își extindă terenurile.

"Omul din gaură„ ar fi avut aproximativ 60 de ani și că ar fi murit din cauze naturale.

Nu au existat semne de incursiuni pe teritoriul său și nimic din coliba sa nu a fost deranjat, au declarat oficialii, dar poliția va efectua în continuare o anchetă post-mortem.

 

Ultimul supraviețuitor: Povestea celui mai singuratic om din lume

 

Conform Constituției Braziliei, populația indigenă are dreptul la terenurile lor tradiționale, astfel că cei care vor să le ia au fost cunoscuți ca fiind uciși.

"Omul din gaură" a fost monitorizat pentru propria sa siguranță de către agenți ai Agenției Braziliene pentru Afaceri Indigene (Funai) încă din 1996.

În 2018, membrii Funai au reușit să îl filmeze pe bărbat în timpul unei întâlniri întâmplătoare în junglă. În înregistrare, acesta poate fi văzut tăind un copac cu ceva ce seamănă cu un topor.

 

În Brazilia există aproximativ 240 de triburi indigene

 

De atunci nu a mai fost văzut, dar agenții Funai au dat peste colibele sale, construite din paie, și peste gropile adânci pe care le săpa.

Unele dintre ele aveau vârfuri ascuțite la bază și se crede că sunt capcane pentru animalele de vânătoare, în timp ce altele se crede că sunt ascunzători pe care le folosea când se apropiau persoane din afară.

Dovezile găsite la colibele și taberele sale sugerează că a plantat porumb și manioc și fructe precum papaya și banane, conform BBC.

În Brazilia există aproximativ 240 de triburi indigene, multe dintre acestea fiind amenințate de minerii ilegali, exploatările forestiere și fermierii care le invadează teritoriul, avertizează Survival International, un grup de presiune care luptă pentru drepturile populației indigene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel