Opt ucraineni au încercat să fugă ilegal în România, însă s-au rătăcit în munți și au sunat la 112

Liviu Ludovic |
Data publicării:

 Opt cetăţeni ucraineni au fost recuperaţi de pe munte, după ce au solicitat ajutor la 112.

Opt cetăţeni ucraineni, care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, au fost recuperaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de salvamontişti şi poliţiştii de frontieră, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Conform sursei citate, cetăţenii ucraineni, care au fost surprinşi pe munte de ploaie şi vânt puternic, au solicitat ajutorul prin numărul 112.

"Salvatorii montani, împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte, structură din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, au reuşit în mai puţin de 6 ore de la declanşarea alarmei să îi coboare în siguranţă de pe munte pe cei 8 cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 21 şi 32 ani", a spus Dan Benga.

Aceştia au fost preluaţi ulterior de autorităţile competente.

Niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Zelenski, invitat să-şi prezinte ''planul de victorie'' la summitul UE

 

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat marţi că l-a invitat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să-şi prezinte "planul de victorie" pentru înfrângerea Rusiei în cadrul unui summit UE săptămâna aceasta, relatează AFP.

Zelenski caută să obţină sprijinul aliaţilor occidentali ai Kievului, în timp ce invazia Ucrainei de către Rusia intră în al treilea an.

Pe reţelele de socializare, Charles Michel a spus că l-a invitat pe Zelenski "la summitul Consiliului European joi, 17 octombrie, pentru a face un bilanţ al ultimelor evoluţii ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi pentru a-şi prezenta planul de victorie".

Sprijinul militar pentru Kiev şi consolidarea sectorului energetic al Ucrainei, deja afectat, se află printre subiectele de pe agenda reuniunii liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene care va avea loc joi la Bruxelles.

Săptămâna trecută, Zelenski a vizitat rapid capitale europene, în special Berlin, Londra, Paris şi Roma, în timp ce ţara sa se confruntă cu o a treia iarnă de război.

Razie în cluburi: tinerii din Ucraina, scoși de la distracție și trimiși pe front

 

Ofițerii militari ucraineni responsabili de recrutare au efectuat razii în restaurante, baruri și o sală de concerte din Kiev. Aceștia au verificat documentele de înregistrare militară și au reținut bărbați care nu erau în conformitate cu cerințele legale, au raportat zilele trecute mass-media și martorii oculari.

Ofițerii au descins la Palatul Sporturilor din Kiev după un concert al trupei rock ucrainene Okean Elzy, desfășurat vineri seara. În materialele video difuzate de presa locală, s-a observat cum ofițerii au stat la ieșirile sălii de concert, interceptând bărbați care ieșeau. În imagini, se pare că unii bărbați au fost reținuți cu forța de către ofițeri.

Verificări au avut loc și la Goodwine, un centru comercial de lux, și la Avalon, un restaurant popular.

Este neobișnuit ca astfel de raiduri să aibă loc în capitală, ceea ce reflectă nevoia disperată a Ucrainei de noi recruți. Toți bărbații ucraineni cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani sunt eligibili pentru conscripție, iar bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească țara.

Vezi aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel