Orez picant cu sparanghel și roșii: un prânz fabulos de bun în stil persan

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Orez picant cu sparanghel și roșii, un prânz fabulos de bun în stil persan. Sursa foto: freepik.com
Orez picant cu sparanghel și roșii, un prânz fabulos de bun în stil persan. Sursa foto: freepik.com

Orezul cu fasole verde (sau Loobia polo) este o mâncare persană foarte populară, are se face cu carne de vită sau miel.  

Vă sugerăm să preparați o versiune vegetariană a rețetei, excluzând carnea. Cu toate acestea, puteți adăuga carne de vită, pui sau porc dacă doriți o masă mai hrănitoare. Avantajul rețetei este că puteți adăuga mazăre verde cu porumb în loc de  sparanghel verde.

Ingrediente:

orez basmati - 350 grame,

ulei de floarea soarelui - 4 linguri,

ceapă -  1 bucată,

fasole păstaie - 400 grame,

usturoi- 4 căței,

turmeric - 1 lingură,

scorțișoară măcinată - 2 lingurițe,

piure de roșii -  80 grame,

unt - 75 grame,

iaurt grecesc - 30 grame,

șofran - după gust.

 

Modul de preparare

 

Puneți  o oală cu apă la fiert și gătiți orezul timp de 6 minute. Scurgeți și clătiți orezul sub jet de apă rece timp de câteva minute. Scurgeți apa și lăsați orezul deoparte.

Brioșe cu morcovi, gata în trei pași simpli. Sunt dulci și fără zahăr!

Puneți o tigaie mare la foc mare, turnați ulei. Adăugați ceapa tocată mărunt în tigaie și gătiți până devine transparentă și moale. Adăugați fasolea verde și gătiți, amestecând constant, timp de 15 minute. Adăugați usturoiul tocat și gătiți încă 10 minute.

Cartofi prăjiți cu sos de soia, în stil coreean: o rețetă gustoasă pentru serile confortabile

Se amestecă turmericul și scorțișoara, piureul de roșii și se adaugă în tigaie. Se fierbe timp de 5 minute. Adăugați untul, apoi luați tigaia de pe foc. Se toarnă orezul și se amestecă ușor până se omogenizează.

Tapetați fundul unui vas mare cu un capac cu o bucată de hârtie de pergament. Se da focul mic, se pune în vas untul tăiat cuburi și se lasă să se topească. Adăugați iaurtul grecesc, amestecați.

Salată cu fasole verde și cartofi, o completare excelentă pentru friptură

Când untul se topește, adăugați orezul. Apăsați orezul cu o spatulă pe fundul formei, nivelând suprafața. Faceți o gaură în mijlocul orezului cu o spatulă, astfel încât aburul să poată ieși. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc mic timp de 45 de minute.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel