Această inițiativă în domeniul transporturilor presupune înlocuirea autobuzelor diesel cu 450 de autobuze electrice, în cadrul unui program de 500 de milioane de coroane (47 de milioane de dolari), despre care Sirin Stav, viceprimarul responsabil cu mediul și transporturile, a declarat că va permite orașului să economisească bani pe termen lung.
"Întreținerea este mai ieftină, este mai ieftin și pentru operatorii de autobuze electrice", a declarat ea. "Per total, este o situație în care toți câștigă."
Viceprimarul responsabil cu mediul și transporturile încurajează și alte orașe să urmeze exemplul Oslo
Ea încurajează și alte orașe să urmeze exemplul Oslo - orașul de 700.000 de locuitori a electrificat deja majoritatea feriboturilor care navighează pe fiordul pe care se află - și notează că, în cadrul ultimei sale licitații, autobuzele electrice au fost cu 5% mai ieftine decât echivalentele diesel.
Măsura luată de Oslo are loc în contextul în care marile orașe din întreaga lume încearcă să reducă poluarea aerului și în timp ce guvernele și activiștii finalizează pregătirile pentru summitul COP27 al ONU privind clima, care va avea loc luna viitoare în Egipt.
Introducerea autobuzelor a marcat un important pas pentru Oslo
Ingvild Roerholt, consilier pe probleme de transport la ZERO, un grup de mediu norvegian, a declarat că introducerea autobuzelor a marcat un important pas înainte pentru oraș.
"Cu toate acestea, este important ca Oslo să se asigure în continuare că există transparență în ceea ce privește cantitatea de emisii asociate cu producția acestor autobuze și vehicule", a adăugat Ingvild Roerholt, conform Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News