Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătire: 5 minute
Porţii: 4
Dificultate: Mediu
Ouă Benedict. Ingrediente
3 gălbenuşuri de ou
Suc de la două lămâi întregi
225g unt topit și ușor răcit
1 praf de sare
Piper roșu
4 ouă întregi
2 chifle englezești tăiate în jumătate
4 felii de şuncă, încălzite într-o tigaie
Un praf de boia
Citeşte şi: Ouă ochiuri perfecte, ca în revistă. Trucul simplu folosit de bucătari
Mod de preparare
Adăugați gălbenușurile într-un blender sau într-un robot de bucătărie. Adăugați sucul de lămâie și amestecați câteva secunde. Picurați încet untul topit în compoziţie şi mai amestecaţi. Opriți blenderul și adăugați puțină sare și piper. Se bate din nou până se combină. Lasă deoparte pentru un minut.
Apoi, spargeţi uşor un ou în apă care fierbe ușor, care clocotește ușor.
Lăsați oul în apă timp de 2 până la 2 1/2 minute, apoi scoateți-l cu o lingură cu fante și așezați-l cu grijă pe o farfurie. Repetați cu ouăle rămase.
Pentru a servi, tăiaţi chiflele în jumătăţi, ungeţi-le cu unt şi prăjiţi-le puţin.
Puneţi o jumătate de chiflă pe o farfurie şi peste ea aşezaţi o felie de şuncă sau slănină prăjită. Așezați deasupra oul cald, apoi puţin din amestecul de gălbenuş din blender şi presăraţi deasupra puțină boia.
Bucătăriile din rețeaua alimentară sugerează prudență în consumul de ouă crude și ușor fierte din cauza riscului de Salmonella sau a altor boli de origine alimentară. Pentru a reduce acest risc, vă recomandăm să utilizați numai ouă proaspete, refrigerate corespunzător, curate, de calitate A sau AA cu coji intacte și să evitați contactul dintre gălbenușuri sau albuşuri și coajă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News