Secretul pentru ca umplutura să se lichefieze este un ingredient numit invertază. Invertaza este o enzimă care lichefiază treptat zahărul și puteți afla mai multe despre ceea ce face și de unde o puteți obține pe această pagină despre invertază.
Poate fi omisă fără a afecta gustul, dar centrele tale vor avea textura unui fondant moale în loc de un lichid cremos. Rețineți că va trebui, de asemenea, să lăsați aceste bomboane să stea timp de cel puțin 5 zile pentru a lăsa invertaza să acționeze. Așa că apucați-va din timp de desertul de Paște.
Ouă de ciocolată umplute cu cremă - Ingrediente
- 60 de grame de apă
- 80 de grame de sirop de porumb ușor
- 400 de grame de zahăr
- Colorant alimentar galben, după cum este necesar
- 1 linguriță de extract de vanilie pură
- 1 linguriță de invertază
- 1 tabletă de ciocolată pentru bomboane
Ouă de ciocolată umplute cu cremă - Mod de preparare
Combinați apa, siropul de porumb și zahărul într-o cratiță medie la foc mediu-mare. Se amestecă până când zahărul se dizolvă, apoi se acoperă cratița și se lasă siropul de zahăr să fiarbă timp de 2 până la 3 minute.
Îndepărtați capacul, introduceți un termometru pentru bomboane și continuați să gătiți siropul, fără a amesteca, până când atinge 115 grade C.
Turnați fondantul într-o tavă, introduceți termometrul pentru bomboane și lăsați-l să se răcească, fără a fi deranjat, până când atinge 49 de grade C.
Folosind o spatulă de plastic umezită sau o lingură de lemn, începeți să "cremați" sau să lucrați fondantul în formă de opt. Răzuiți continuu fondantul în centru, desenați o figură în 8, apoi răzuiți din nou. La început, fondantul va fi foarte clar și fluid, dar va deveni treptat mai opac și mai cremos.
După 5 până la 10 minute, fondantul va deveni foarte rigid, sfărâmicios și greu de manipulat. Dacă doriți să vedeți un tutorial foto al acestui proces de realizare a fondantului, consultați ghidul pas cu pas pentru a face fondant aici.
Odată ce fondantul ajunge în această stare, umeziți-vă mâinile și începeți să îl frământați într-o minge ca pe un aluat de pâine. Pe măsură ce frământați, fondantul va începe să se adune și va deveni mai moale și mai fin.
Opriți frământarea odată ce fondantul este o minge netedă, fără cocoloașe. În acest moment, puteți face o pauză și puteți înfășura fondantul în folie de plastic timp de câteva zile înainte de a continua cu rețeta.
Ouă de ciocolată umplute cu cremă - Rețeta pas cu pas
Tăiați fondantul în bucăți mai mici și puneți-l într-un castron de amestecare. Adăugați extractul de vanilie și invertaza și amestecați până când lichidele sunt încorporate. Acesta va fi moale și lipicios.
Luați aproximativ un sfert din fondant și frământați în colorantul alimentar galben până când obțineți o culoare strălucitoare, de gălbenuș de ou.
Rulați fondantul galben în biluțe mici, cam de mărimea unei monede de 10 cenți. Ar trebui să obțineți aproximativ 16 până la 18 bile galbene mici. Așezați-le pe o foaie de copt tapetată cu folie de aluminiu și dați-le la frigider până când sunt foarte tari.
Odată ce bilele galbene sunt ferme, se rulează o bilă mai mare de fondant alb și se aplatizează în palmă.
Puneți "gălbenușul" galben în centrul "albușului" și înfășurați albușul în jurul mingii galbene. Formați bomboana în formă de ou și puneți-o din nou pe foaia acoperită cu folie de aluminiu.
Odată ce toate ouăle sunt formate, puneți din nou bomboanele la frigider până când sunt suficient de tari pentru a le înmuia.
Topiți învelișul de ciocolată pentru bomboane. Folosind instrumente de înmuiat sau o furculiță, înmuiați fiecare ou în înveliș și puneți-l înapoi pe foaia de copt acoperită cu folie de aluminiu.
Lăsați ouăle să stea la temperatura camerei, apoi verificați dacă sunt acoperite în întregime de ciocolată. Dacă există găuri în înveliș, umplutura s-ar putea să se scurgă prin el, așa că asigurați-vă că remediați punctele slabe sau că înmuiați din nou ouăle până când sunt bine acoperite cu ciocolată.
Puneți ouăle într-un recipient etanș și lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de cel puțin cinci zile pentru a lichefia umplutura. Dacă nu puteți aștepta atât de mult, vor avea în continuare o aromă excelentă de fondant de vanilie ori de câte ori veți alege să le mâncați.
------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News