Ouă elvețiene este o rețetă veche din bucătăria românească și o găsim publicată într-un ziar de la 1939. Este un preparat delicios, care poate fi făcut pentru micul dejun sau ca acompaniament la alte feluri de mâncare, cum ar fi spanacul.
Încearcă și: Limonadă cu căpșune, mentă și busuioc: Rețeta celei mai răcoritoare băuturi de sezon și beneficiile miraculoase
Ingrediente
- pâine feliată
- unt
- cașcaval felii
- ouă
- sare, piper
Ouă elvețiene. Mod de preparare
Iată rețeta de ouă elvețiene, exact așa cum este ea publicată în aprilie 1939:
"Se unge o tigaie cu unt, așează atâtea felioare de pâine câte persoane sunt. Pe fiecare felie se pune o felie de cașcaval scobită la mijloc, se dă drumul unui ou fiecare scobitură, se pune sare, piper, și se bagă la cuptorul mașinei de aragaz până se încheagă ouăle. Se așează pe o farfurie rotundă pe un strat gros de spanac, preparat cu lapte."
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă, cu siguranță îți va plăcea și cea de Jardinieră de legume, o garnitura perfectă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News