INGREDIENTE
6 ouă fierte,
4 ouă crude,
piper și sare,
ceapa verde și pătrunjel
4 linguri de pesmet,
4 linguri de făină,
ulei.
Ce faci cu friptura rămasă de la Paște? Nu o arunca! Iată ce rețetă delicioasă poți face
Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște. Mod de preparare
Varianta 1: Ouăle fierte se curăță de coaja și se taie în două. Se bat bine cele patru ouă crude, apoi se amestecă, într-un castron, cu sare, piper și pătrunjel proaspăt tocat mărunt. Se adaugă făină, ceapa verde tocată.
Încercați și: Cartofi franțuzești la cuptor: rețeta perfectă pentru a "scăpa" de ouăle fierte rămase de la Paște
Jumătățile de ou se tăvălesc prin acest amestec, apoi se dau prin pesmet. Ouăle se prăjesc în ulei încins până devin aurii-crocante. Se scot din ulei pe un șervet absorbant ca să se îndepărteze surplusul de grăsime.
Ouă pane, cu carne tocată. Mod de preparare
Varianta 2: 12 ouă fierte, 350 g piept de pui, 1 lingura rasă cu verdeaţă tocată mărunt (mărar şi pătrunjel), 1 lingura muştar, sare și piper, 2 linguri făină, 2 ouă crude, 50 g pesmet, 50 ml ulei pentru prăjit, 1-2 lămâi.
Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară.
Ar putea să vă placă și: Brioșe umplute cu ouă fierte de prepeliță. Rețeta pas cu pas a unui aperitiv delicios și nutritiv
Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia de carne tocată. Se trec apoi prin făină, ou şi pesmet şi se prăjesc pe rând într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se servesc stropite cu zeamă de lămâie, cu garnituri de legume şi salate de sezon.
Încearcă și: Tort Eco, de Paște: Un desert răcoritor din cozonac uscat și resturile de la ouăle și iepurașii de ciocolată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News