Ouă ochiuri perfecte, ca în revistă. Trucul simplu folosit de bucătari

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Ouă ochiuri - ou prăjit (sursa foto: Flickr)
Ouă ochiuri - ou prăjit (sursa foto: Flickr)

Oul ochi este unul dintre cele mai iubite feluri de mic dejun, însă nu de fiecare dată iese ca în "reviste". Ori se sparge gălbenuşul, ori se întăreşte, ori iese prea crud. Aflaţi secretul ochiurilor perfecte!

Ouă ochiuri. Ce vă trebuie

 

Unt sau ulei pentru prăjit

Ouă

O tigaie antiaderentă 

Un capac pe mărimea tigăii sau chiar mai mic, cât să acopere ouăle

apă

sare sau condimente după gust

 

Citeşte şi: Cartofi pai la cuptor. Variantă sănătoasă şi la fel de delicioasă

 

Mod de preparare

 

Daţi focul mai amre şi puneţi tigaia să se încingă pe aragaz. 

Adăugaţi ulei / unt cât să acopere fundul tigăii şi ungeţi lateralele.

Când sfârâie tigaia, este momentul să adăugaţi ouăle. 

Când marginile încep să se rumenească puțin, udați-vă puţin degetele cu apă și aruncaţi câteva picături în tigaie în jurul oului și acoperiţi repede cu un capac deoarece va sări uleiul.

După 20-30 de secunde, albuşul va fi ușor umflat și gătit, gălbenușul încă strălucitor și moale.

Presăraţi condimentele preferate pe ouă şi puneţi-le pe o farfurie sau direct pe nişte feli de pâine prăjită.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel