Ingrediente - pentru patru persoane:
8 ouă
250g carne tocată de porc, carne de vită sau carne mixtă
1/2 ceapa
1 cățel de usturoi
100ml sos de roșii
100ml vin alb
200g de brânză rasă
Sare și piper
Ulei de măsline
Pentru sosul bechamel:
500ml lapte
45ml ulei
45g făină
1 linguriță de nucșoară
Sare și piper
Ouă umplute cu carne tocată la cuptor - Mod de preparare
Într-o oală cu multă apă punem ouăle la fiert. Când apa începe să clocotească, lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute. După acest timp, scurgeți ouăle din apă și puneți-le pe o farfurie. Lăsați să se răcească câteva minute și tăiați-le în jumătate. Separăm gălbenușurile și albușurile. Luăm gălbenușurile, le zdrobim și punem deoparte.
În continuare, pregătim bechamel de casă pentru ouăle noastre umplute cu carne tocată la cuptor. Pentru a face acest lucru, într-o altă cratiță și la foc mediu, punem uleiul și făina și amestecăm timp de 1 minut. Adăugați aproximativ 200 ml de lapte, amestecând, până obțineți o masă densă omogenă.
Adăugați încă 200 ml de lapte și amestecați din nou, până când aluatul devine omogen, puțin mai lichid. Repetăm procesul cu laptele rămas și, în cele din urmă, adăugăm nucșoara. Sărăm și piperăm și amestecăm din nou totul.
Este timpul să pregătești sosul pentru ouăle umplute cu carne tocată la cuptor. Într-o tigaie mare, la foc mediu, adăugați un strop de ulei. Când este fierbinte, adăugați ceapa și usturoiul, tocate mărunt. Sare și piper și gătește aproximativ 10 minute, amestecând cu o lingură din când în când.
Când usturoiul și ceapa s-au rumenit, adăugați sosul de roșii și vinul alb, și amestecați totul bine. Se lasă să gătească 1 minut, alcoolul din vin se evaporă. Adaugăm galbenușurile puse deoparte și carnea tocată. Cu o furculiță, mărunțim carnea și amestecăm totul din nou. Lăsați să gătească aproximativ 5 minute. Ulterior, scoatem de pe foc și îl lăsăm să se odihnească încă 5 minute.
Într-o tavă de copt, pune sosul bechamel până când fundul este bine acoperit. Așezăm albușurile repartizate uniform și le umplem cu amestecul din tigaie. Adăugăm sosul bechamel care ne-a mai rămas și presărăm deasupra brânza rasă. Așezăm tava în cuptor, încălzită anterior la 200 ° C. Se lasă la gratinat 5 minute, se scoate și se servește.
Aceste ouă umplute cu carne tocată la cuptor sunt o rețetă care merge excelent ca prânz sau cină. Un fel de mâncare delicios datorită cremozității bechamelului, ideal pentru orice ocazie. Bucurați-vă de pregătirea lor!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News