Oul poșat este o tehnică de omletă în care albușul este poșat, iar gălbenușul devine lichid și cremos. Pentru a face un astfel de fel de mâncare, oul se bate într-o cratiță cu apă clocotită și se fierbe câteva minute.
Oul poșat se potrivește bine cu legume, pește, fructe de mare, terci sau un sandviș. Este un mic dejun ușor și nutritiv. Când oul este tăiat, gălbenușul se scurge și sigilează celelalte ingrediente.
Cum se prepară ouăle poșate - modul clasic
Ouă - 1 ou.
Apă - 500 ml.
Oțet - 1 linguriță.
Sare - un vârf de cuțit.
Se toarnă apă într-o oală și se aduce la fierbere. Se reduce focul astfel încât apa să fiarbă foarte slab. Adăugați sarea și oțetul în apă. Spargeți un ou într-un castron fără a deteriora gălbenușul. În apă, faceți mișcări circulare cu o lingură pentru a face un vârtej.
Se toarnă cu grijă oul în centrul vârtejului. Ridicați ușor oul de pe fund, astfel încât să nu se lipească de acesta. Se gătește oul poșat timp de 3-4 minute și se scoate cu o lingură cu fantă. Sărați și piperați oul deasupra și serviți imediat.
Cum să pregătești un ou poșat în folie
Pentru a face ouă poșate în primul mod este nevoie de noroc și îndemânare. Nu este neobișnuit ca ouăle să se spargă sau să se spargă în această tehnică. Ouăle poșate învelite în folie sunt mai puțin sofisticate, dar foarte simple - chiar și începătorii vor putea să le facă față.
Puneți o oală cu apă pe foc și aduceți-o la fierbere, apoi reduceți puțin focul. Se taie o bucată mare de folie alimentară și se unge o parte cu ulei (astfel se va împiedica oul să se lipească de folie). Se bate ușor oul pe partea unsă a foliei de aluminiu. Adunați folia într-un sac și legați-o cu o sfoară sau un nod. Se scufundă punga cu oul în apă clocotită și se fierbe timp de 3 minute.
Cum să faci un ou poșat în cuptorul cu microunde
Acesta este cel mai simplu mod de a face un ou poșat. Nu necesită niciun efort - trebuie doar să găsiți ustensila potrivită.
Luați un castron adânc și cu diametrul mic, potrivit pentru utilizarea cuptorului cu microunde. Umpleți până la jumătate cu apă. Se adaugă o lingură de oțet și un vârf de cuțit de sare. Se face un vârtej în apă cu o lingură. Se sparge cu grijă oul în castron și se introduce imediat în cuptorul cu microunde timp de 1 minut la 800 de wați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News