Românii din străinătate vor avea la dispoziție 915 secţii de votare la alegerile europarlamentare din 9 iunie, cel mai mare număr de până acum. Ovidiu Burdușa spune că va merge la vot, statutul de cetățean european, fiind "un privilegiu uriaș".
"Europa, casa noastră
S-a încheiat și aceasta campanie electorală pentru alegerile europarlamentare și locale. Timp de o lună candidații și-au prezentat în fața noastră, a votanților programele, prioritățile, unii chiar și echipele cu care vor lucra în mandatul de 4 sau de 5 ani!
Pe 9 Iunie, si noi - românii din diaspora - suntem așteptați la urne pentru a alege reprezentanții în viitorul Legislativ European. În mandatul 2024-2029 România are dreptul la 33 de locuri din totalul de 720!
La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 07:00 şi se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să isi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59", scrie Burdușa pe Facebook.
Votul, o responsabilitate a fiecăruia
Ovidiu Burdușa mai spune că votul este o responsabilitate pe care o are fiecare cetățean
"Ministerul Afacerilor Externe a organizat pentru acest scrutin 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare, cele mai multe secţii de votare fiind în Italia (150 de secţii), Spania (147 de secţii), Marea Britanie (104 secţii).
Eu mâine voi fi la vot, statutul de cetățean european este un privilegiu uriaș pe care l-am dobândit după ce în anii 90 apoi la începutul anilor 2000 România avut o foaie de parcurs dificilă.
Cred că trebuie să profităm de această oportunitate care poate inclusiv influența politica și parcursul european prin participarea la acest scrutin!
Avantajele de cetățean european permit circulația și angajarea liberă oriunde pe continent, drepturi egale între cetățenii europeni.
Ne bucurăm cu toții de astfel de beneficii.
Însă, odată cu ele, vin și unele responsabilități. Iar una dintre responsabilități este participarea la alegeri, un privilegiu pe care-l avem o dată la 5 ani și pe care nu trebuie să-l pierdem!", mai scrie fostul șef al DRP.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News