Pâine cu portocale. O rețetă tradiționala siciliană pe care nu trebuie s-o ratezi

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Pâinea cu portocale este o prăjitură tradițională siciliană cu o aromă intensă de citrice, dată de utilizarea portocalelor întregi, inclusiv coaja. 

Pâine cu portocale este o prăjitură tradițională siciliană caracterizată de o aromă intensă de citrice. Este un desert foarte simplu pentru care nu ai nevoie decât de un mixer și un bol: portocala se toacă mărunt cu uleiul și laptele, amestecul se combină cu elementele uscate și gata! 

Rezultatul este o prăjitură moale, cu o aromă puternică și intensă, perfectă pentru acele zile în care vrei să te răsfeți cu un mic răsfăț dulce. 

Trebuie să folosești o portocală organică și este important ca pe ambalaj să fie scris "coajă comestibilă". Prin urmare, vă recomandăm să vă adresați unui producător de încredere care poate garanta originea portocalelor și metodele de prelucrare a acestora.  

De asemenea, este important ca feliile să nu conțină semințe înainte de a fi amestecate, pentru a evita ca acestea să elibereze un gust amar și să nu se amestece complet.

Suprafața prăjiturii este acoperită cu marmeladă de portocale, care poate fi ușor de preparat acasă. 

Ingrediente (pentru o formă de tort de 24 cm)

 

- ou 3 ouă

- 100 grame ulei

- 250 grame zahăr

- 300 grame făină 00

- 100 ml lapte

- 1 plic de drojdie

- 1 portocală organică (fără semințe)

- 1 linguriță de esență de vanilie

Pâine cu portocale. Mod de preparare

 

În primul rând, spălați cu grijă portocala și tăiați-o în bucăți, păstrând coaja. Îndepărtați cu grijă semințele care ar putea fi amare.

Se pune într-un blender și se adaugă laptele și uleiul și se mixează până când amestecul devine omogen și cremos. Îl dăm de o parte.

Se cerne făina într-un castron și se adaugă zahărul. Se adaugă ouăle și lingurița de esență de vanilie.

Cu ajutorul unui mixer electric, se amestecă ingredientele timp de câteva secunde. În acest moment se adaugă amestecul de portocale pe care l-am dat de-o parte și se bate din nou.

Se adaugă drojdia și se amestecă bine.

Se unge și se tapetează o formă de copt de 24 cm și se toarnă amestecul.

Pâinea cu portocale se coace la 180 de grade timp de 60 de minute într-un cuptor static (160° timp de 50 de minute dacă este ventilat). Când prăjitura este coaptă, se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se stropește suprafața cu marmeladă de portocale.

Poftă bună!

Puteți servi tortul de portocale fără marmeladă, eventual cu un praf de zahăr pudră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel