Publicitate
Rețeta de pâine țărănească necesită timp pentru a fi pregătită, dar este foarte ușor de făcut. Așa că descoperă cum să faci pâine de țară de casă. Să începem rețeta!
Pâine țărănească - Ingrediente
- 1 kilogram de făină de grâu
- 15 grame de sare
- 600 de mililitri de apă (2½ căni)
- 14 grame de drojdie uscată de brutărie.
Pâine țărănească - Mod de preparare
Prepararea pâinii de țară este mult mai simplă cu această rețetă. Mai întâi, puneți făina într-un recipient adânc în care puteți amesteca bine toate ingredientele. Faceți o gaură în centru ca un vulcan și adăugați sarea. Încălzește apa pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde, astfel încât să fie călduță, dar fără să clocotească. Se adaugă toata drojdia și se dizolvă bine. Apoi adăugați încet apa cu drojdia în făină. Se amestecă bine cu o spatulă pentru a integra toate ingredientele.
Sfat: puteți folosi drojdie proaspătă de panificație. În acest caz, ar trebui să utilizați întotdeauna o cantitate triplă a drojdiei uscate.
Când aluatul de pâine de țară este omogen, transferați-l pe o masă cu făină și lucrați-l cu mâinile. Frământați timp de 10 minute întinzând aluatul și îndoindu-l pentru a prinde aer. După 10 minute, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să se odihnească 20 de minute. Repetați acest proces de încă 2 ori.
Sfat: este foarte important să lăsați aluatul să se odihnească pentru a se relaxa. După acest timp vei observa că devine mai moale la atingere.
După ce ai frământat pentru a treia oară, aluatul se formează o bilă, se acoperă din nou și se lasă să crească aproximativ 2 ore sau până când aluatul și-a dublat volumul. Timpul de fermentare poate varia în funcție de perioada anului și de temperatura camerei. Preîncălziți cuptorul la 210ºC.
După timpul de fermentare, este timpul să modelăm pâinea de țară. Înfăinează-ți masa de lucru și rulează-o cu grijă înapoi într-o bilă, nu vrem să scoatem aer din aluat! Faceți câteva tăieturi la suprafață înainte de a coace pâinea.
Coaceți pâinea de țară la 210ºC cu căldură de sus și de jos timp de aproximativ 45 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească înainte de a o tăia, de preferat pe un gratar.
Bucurați-vă de pâinea de țară de casă cu tot ce vă place mai mult!
Poftă bună!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News