Pâine veche și întărită? Iată câteva dintre trucurile bunicii de a da o viață nouă franzelei, fără prea mult efort

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pâine veche și întărită? Iată câteva dintre trucurile bunicii de a da o viață nouă franzelei, fără prea mult efort
Pâine veche și întărită? Iată câteva dintre trucurile bunicii de a da o viață nouă franzelei, fără prea mult efort

Ce trebuie făcut dacă a rămas multă pâine și de ce nu trebuie aruncat produsul învechit și uscat. 

Principala regulă de care trebuie să vă avertizăm - doar pâinea veche poate fi folosită în continuare, dar NU cea mucegăită. Dacă vedeți că există spori de mucegai sau o peliculă albă ciudată pe pâinea coaptă, este mai bine să nu atingeți un astfel de produs și să îl trimiteți în siguranță la gunoi. 

Iată cum să redai prospețimea pâinii sau ce să faci atunci când aceasta este iremediabil stricată.

Cum să faci pâinea moale din nou - sfaturi

 

Dacă doriți să încercați să înmuiați pâinea, puteți folosi câteva metode încercate și adevărate.

Cum să faci pâinea veche moale în cuptorul cu microunde:

Pentru a folosi cuptorul cu microunde ca instrument de resuscitare a coacerii, tăiați o pâine sau o pâine în felii de 2 cm și stropiți-o ușor cu apă. Apoi se pune în cuptorul cu microunde pentru maximum 1 minut.

A doua opțiune este să turnați apă într-un recipient puțin adânc, să puneți pâinea în el și să încălziți în cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Principalul lucru este să nu se coacă prea mult, altfel în loc de o chiflă moale veți obține o pâine uscată.

Alternativ, puteți folosi un cuptor. Nu veți obține din nou prospețimea originală a produselor de patiserie, dar pâinea va fi cu siguranță comestibilă.

Opțiunea 1

Preîncălziți cuptorul la 140-150°C, tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament și așezați pe ea feliile de pâine. Se stropesc cu apă și se dau la cuptor timp de 5 minute.

Varianta 2

Preîncălziți cuptorul la 160°C, turnați apă fierbinte într-un recipient, puneți feliile de pâine în el și așteptați 1 minut. Apoi se așază pe o tavă de copt și se dă la cuptor pentru 10-15 minute. Nu închideți ușa până la capăt pentru ca excesul de umiditate să se poată evapora liber.

Pâine veche și întărită: Trucurile bunicii de a da o viață nouă franzelei

 

Iată câteva rețete care v-ar putea plăcea dacă vă pare rău să aruncați pâinea veche:

* crutoane - se taie în felii, se presară cu sare, se freacă cu usturoi (opțional) și se dau la cuptor;

* toast - se pun felii de pâine într-un prăjitor de pâine și se prăjesc ușor;

* sandvișuri calde sau pizza - ungeți pâinea veche cu o gustare, așezați restul alimentelor după cum doriți și coaceți-le la cuptorul cu microunde;

* pesmet - pâinea veche poate fi fărâmițată și folosită pentru a fărâmița cotlete sau cotlete;

* omletă - se taie pâinea veche în bucăți, se prăjește în ulei și apoi se acoperă cu ouă bătute.

Unele gospodine fac torturi, prăjituri și deserturi din pâine veche, folosind-o ca unul dintre ingredientele pentru mâncare. Puteți alege una dintre opțiunile de mai sus, astfel încât banii pe care îi cheltuiți pe pâine să nu fie irosiți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel