Palatul Versailles a fost evacuat, operațiunea de securitate fiind în desfășurare. Autoritățile spun să evitați zona

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Palatul Versailles a fost evacuat, operațiunea de securitate fiind în desfășurare. Autoritățile spun să evitați zona / Sursa - Pexels
Palatul Versailles a fost evacuat, operațiunea de securitate fiind în desfășurare. Autoritățile spun să evitați zona / Sursa - Pexels

Joi, 4 iulie, Sala Palatului Versailles a fost evacuată de urgență în urma declanșării unei operațiuni de securitate. 

Autoritățile au emis un comunicat oficial prin care cer publicului să evite zona și să respecte instrucțiunile date de forțele de ordine.

"O intervenție este în curs de desfășurare la Château de Versailles. Forțele de securitate sunt la fața locului. Evitați zona și urmați instrucțiunile autorităților. Nu transmiteți informații false.", se menționează în anunțul oficial, conform Daily Mail.

Martorii oculari au relatat că așteptau la coadă pentru a intra în clădire atunci când aceasta a fost evacuată brusc. De asemenea, aceștia au observat numeroși membri ai unității tactice de elită a poliției franceze, GIGN, mobilizați în zonă. Imaginile surprinse din exteriorul palatului confirmă prezența semnificativă a forțelor de ordine, care au luat măsuri rapide pentru a asigura siguranța publicului și a patrimoniului istoric.

Palatul Versailles, situat la aproximativ 20 de kilometri vest de Paris, este o fostă reședință regală încărcată de istorie și una dintre cele mai vizitate atracții turistice din lume, atrăgând anual aproximativ 15 milioane de vizitatori. Construit la ordinul Regelui Ludovic al XIV-lea în secolul al XVII-lea, palatul este faimos și pentru faptul că a găzduit semnarea Tratatului de la Versailles în iunie 1919, care a pus capăt oficial Primului Război Mondial.

Incidentul survine într-un context sensibil, cu doar câteva zile înainte de al doilea tur al alegerilor parlamentare franceze, programat pentru duminică, 7 iulie, și în preajma Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris. Autoritățile sunt deosebit de vigilente, având în vedere importanța acestor evenimente și necesitatea de a asigura securitatea națională. Continuăm să urmărim evoluția situației și vom reveni cu actualizări pe măsură ce vom avea noi informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel