Palio di Siena amânat din cauza ploii: 15.000 de persoane evacuate din Piazza del Campo

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Palio di Siena amânat din cauza ploii: 15.000 de persoane evacuate din Piazza del Campo
Palio di Siena amânat din cauza ploii: 15.000 de persoane evacuate din Piazza del Campo

O ploaie torențială neașteptată a perturbat astăzi desfășurarea renumitului Palio di Siena, determinând organizatorii să amâne evenimentul pentru mâine. Evenimentul, care atrage anual mii de spectatori în Piazza del Campo, a fost întrerupt cu doar 15 minute înainte de începerea cursei propriu-zise. 

Peste 15.000 de persoane au fost evacuate din piață din motive de siguranță, în timp ce caii celor zece Contrade se pregăteau să intre în competiție, conform Il Messaggero.

Ploaia a început să cadă cu putere exact când caii și jocheii părăseau intrarea în Palazzo Pubblico, surprinzând atât participanții, cât și spectatorii. Un nor amenințător, observat deasupra pieței în timpul paradei istorice, a descărcat brusc o ploaie violentă care a făcut imposibilă desfășurarea cursei în condiții de siguranță. Cu pista complet udă și condițiile nefavorabile, organizatorii au decis să amâne Palio pentru mâine, la ora 19:30.

Mâine, districtele vor reveni pe pista din Piazza del Campo în aceeași ordine stabilită de soartă astăzi: Pantera, Valdimontone, Nicchio, Giraffa, Civetta, Leocorno, Bruco, Oca, Onda și Lupa. Este de remarcat faptul că ordinele de start au plasat rivalele tradiționale Nicchio-Valdimontone și Civetta-Leocorno una lângă alta, promițând o cursă palpitantă.

 

Ultima dată când Palio a fost amânat a fost în iulie 1991

 

În cele 15 minute înainte de izbucnirea furtunii, starterul Bartolo Ambrosione a chemat contradele de trei ori la start, dar fără succes. Ultima dată când Palio a fost amânat cu caii pregătiți să alerge a fost în iulie 1991, din cauza întunericului care a căzut peste piață după o așteptare lungă.

"Organizarea Palio-ului din 2 iulie a fost realizată cu atenție la toate detaliile", a declarat primarul din Siena, Nicoletta Fabio, într-o conferință de presă.

"Respectul și siguranța festivalului nostru sunt primordiale. Din acest motiv, au avut loc numeroase întâlniri pregătitoare în ultimele luni, iar birourile municipale au colaborat intens pentru a asigura o desfășurare impecabilă."

Deși parada istorică nu va fi repetată mâine, interesul pentru cursă rămâne la fel de ridicat. Comentariul evenimentului va fi asigurat de Pierluigi Pardo, alături de istoricul Giovanni Mazzini, care vor detalia fiecare moment al acestei competiții de renume. Transmisiunea va fi difuzată pe La7, oferind telespectatorilor ocazia să urmărească fiecare clipă a cursei.

Cea de-a doua cursă Palio este programată pentru 16 august și va fi, de asemenea, transmisă pe La7, permițând pasionaților să trăiască emoțiile unice ale acestei tradiții seculare. Amânarea de astăzi nu a făcut decât să adauge un plus de anticipare și entuziasm în rândul tuturor celor implicați în acest eveniment emblematic pentru Siena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel