"Pentru omul de rând nu schimbă cu nimic situaţia. Problema este în continuare că omul de rând trebuie să înţeleagă că trebuie să se autoizoleze, dacă vine din ţări unde este în circulaţie acest coronavirus, să înţeleagă că apa şi săpunul reprezintă elementele esenţiale în vederea prevenirii noilor infecţii cu coronavirusul cel nou, trebuie să aibă grijă că atunci când dezvoltă simptome să ia în continuare legătura cu medicul de familie să-i explice ce şi cum, în aşa fel încât să încerce să-i protejeze pe cei din jur (...). Populaţia nu are de ce să fie mai îngrijorată, este un termen epidemiologic, schimbă datele problemei pentru cei care se ocupă cu managementul pandemiei, dar nu pentru populaţia de rând (...), se trece la un alt tip de supraveghere şi de monitorizare", a spus Streinu-Cercel, pentru Agerpres.
El a menţionat că autorităţile ştiu ce au de făcut, în special epidemiologii.
"Este un plan de fază care se pune în aplicare începând din acest moment şi ţinând cont de datele epidemiologice pe care le avem în ţară. După cum aţi putut constata, am început să avem transmitere orizontală pe teritoriul României. Deocamdată sunt puţine cazuri, dar în următoarele săptămâni numărul lor va creşte şi ca atare se schimbă şi modalitatea de abordare a situaţiei din punct de vedere medical şi epidemiologic", a adăugat Streinu-Cercel.
Epidemia de COVID-19 este o ''pandemie'', a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Focarul global de coronavirus a ajuns acum la nivelul unei pandemii globale, a declarat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News