Pandișpan cu cafea, rețeta rapidă. Iese moale, pufos și foarte aromat

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Pandișpan cu cafea, rețeta rapidă. Un desert moale, pufos si foarte aromat
Pandișpan cu cafea, rețeta rapidă. Un desert moale, pufos si foarte aromat

Pandișpan cu cafea este un desert moale și aromat, ideal pentru momentele în care îți inviți prietenii la masă. 

Pandișpan cu cafea este o prăjitură moale și simplă, ideală pentru a înlocui biscuiții și gustările și pentru a fi savurată cu o ceașcă de lapte la micul dejun sau la gustare.

Acest desert necesită doar câteva ingrediente, dintre care multe dintre ele le aveți cu siguranță deja în dulap: făină, ouă, zahăr, lapte pentru a o face moale, ulei pentru a o face mai ușoară și, în cele din urmă, cafea, care îi conferă aroma și gustul caracteristic.

Realizarea acestui pandișpan este extrem de simplă. 

Ingrediente (pentru o formă de tort rotundă de 24 cm)

 

- 300 g făină 00

- 3 ouă

- 220 g zahăr granulat

- 120 ml ulei de floarea soarelui

- 100 ml lapte

- 100 ml cafea

- 16 g praf de copt

Pandișpan cu cafea. Mod de preparare

 

Începem pregătirea acestui pandișpan cu cafea prin a pune ouăle și zahărul granulat într-un castron. Se bat aceste două ingrediente cu un mixer electric și apoi se adaugă, treptat, uleiul de floarea soarelui și laptele.

Se cerne și se adaugă făina puțin câte puțin, amestecând bine ca să nu se formeze cocoloașe, apoi se adaugă un pliculeț de praf de copt.

Vezi și: Pandișpan american (prăjitura Chiffon) - cel mai popular desert american din lume. E pufos ca un nor

La final turnăm cafeaua amară pentru a ne aromatiza pandișpanul. Se amestecă toate ingredientele și se transferă amestecul într-o formă cu diametrul de 24 cm, în prealabil unsă cu unt și făinată, apoi se coace în cuptorul ventilat, deja încălzit, timp de aproximativ 55-60 de minute la 165°. Dacă aveți cuptor static, pandișpanul se coare static la 170° timp de aproximativ 70 de minute. 

Pandișpanul cu cafea se verifică dacă este gata cu testul scobitorii: dacă aceasta iese uscată, prăjitura este gata de servit.

Desertul este gata să fie savurat cu un praf de zahăr pudră.

Știați că?

 

Cafeaua are origini controversate.

Cuvântul cafea se crede că provine din cuvântul arab "qahwa", care indica o băutură incitantă de culoare roșu închis: a trecut apoi în turcescul "kahve" și în traducerea românească "cafea".

Alții, însă, susțin că acest cuvânt provine dintr-o regiune din Etiopia unde planta este foarte răspândită și crește sălbatic, numită Caffa.

De oriunde ar veni, ea, această licoare neagră este nelipsită de pe mesele noastre dimineața sau din deserturile noastre preferate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel