Pandișpan cu zmeură este un desert delicios și foarte ușor de făcut.
Ingrediente
- 8 ouă
- 4 linguri ulei
- 250 grame zahăr
- un praf sare
- 250 g făină
- 300-400 g de zmeură
- zahăr pudră pentru servit
Pandișpan cu zmeură. Cum se prepară
Albușurile se mixează cu un praf de sare și, când începe să se formeze spumă, se toarnă zahărul. Se continuă mixarea aproximativ 10 minute, până ce se obține o spumă fermă. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, se amestecă, se toarnă uleiul, apoi se pune și făina și se amestecă ușor cu un tel.
Se toarnă aluatul într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt, se așază deasupra zmeura, și se coace 25-30 de minute. După răcire se taie și se servește cu zahăr pudră deasupra.
Sfat pentru a obține cel mai bun pandișpan cu zmeură: Zmeura poate fi păstrată 1-2 zile la temperatura camerei, în funcţie de cât de coaptă este, şi cel mult o săptămână la frigider.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de pandișpan cu zmeură, cu siguranță îți va plăcea și cea de Ouă elvețiene - Rețeta simplă din 1939.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News