Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce
Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce

Pandișpanul stă la baza multor deserturi cu cremă. Acest desert  este laborios de făcut în varianta sa clasică și nu este potrivit pentru cei care urmează o dietă vegană sau care țin post. De aceea, azi vă prezentăm rețeta unui pandișpan, care se face foarte rapid și are mai puține calorii decât cel clasic! În plus, nu are unt, ouă, lapte și zahăr!

Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce

Ingrediente:

120 de grame de făină de orez,

80 de grame de făină de porumb,

400 ml lapte de cocos,

20 ml ulei de măsline extravirgin,

25 ml sirop de agave,

1 plic praf de copt,

1 linguriță de bicarbonat de sodiu,

esență de vanilie.

 

Pandișpan pufos, fără unt, ouă, lapte și zahăr. Un deliciu culinar pentru cei care țin post, dar au poftă de ceva dulce. PREPARAREA

 

 

Într-un vas punem laptele de cocos, uleiul de măsline extravirgin și siropul de agave și mixăm cu un mixer electric până obținem un amestec omogen. Adăugăm apoi esența de vanilie, bicarbonatul și praful de copt și  amestecăm bine. Dacă doriți ca pandișpanul să aibă un gust de ciocolată, puteți adăuga și câteva linguri de cacao

Încercați și. Pandișpan italian. Un desert delicios din trei ingrediente. Pufos, umed și gustos

 

În acest moment începem să încorporăm treptat făina, fără să oprim mixerul, Avem grijă să nu se formeze cocoloașe. Acum tapetam o tava de tort cu balamale cu hârtie de pergament, care a fost udată în prealabil, ca să adere mai  bine de fundul tăvii. Turnăm aluatul pregătit în tavă.

Vă sugerăm și: Uimește-ți familia cu un pandișpan cu cremă. Miezul moale și pufos ca un nor se topește în gură

 

Coacem pandișpanul în cuptorul preîncălzit la 180 grade,  timp de 40 de minute. Când este copt, facem testul scobitorii, apoi îl lăsăm să se răcească să se răcească bine înainte de a-l scoate din tavă

Acest pandișpan poate fi folosit exact ca și cel clasic, deserturile vor fi perfecte, dar dacă intenția noastră este să facem un tort complet vegan, acordăm atenție umpluturii.

Citiți și: Tort Raffaello super fin. Este aur, nu tort! Rețeta unei prăjituri de milioane

Pentru a nu încălca dieta sau postul, putem folosi dulceață de casă. De asemenea, puteți folosi  frișcă vegană și fulgi de ciocolată neagră, obținând un desert fantastic. Nu uitați, la final, să decorați suprafața desertului cu o glazură de ciocolată neagră topită!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel