Panică la decolare: Un avion aproape a ieșit de pe pistă după ce a explodat o anvelopă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Panică la decolare. Un avion aproape a ieșit de pe pistă după ce a explodat o anvelopă
Panică la decolare. Un avion aproape a ieșit de pe pistă după ce a explodat o anvelopă

Pasagerii unui avion care a decolat de pe aeroportul din Zurich, vinerea trecută, pe 27 octombrie, au trecut prin clipe de groază la decolare. 

Decolarea periculoasă a fost cauzată de o explozie a anvelopei, care a făcut ca aeronava să piardă controlul până aproape de a ieși de pe pistă și a forțat întreruperea zborului.

Zborul A320 de la compania Edelweiss Air a pierdut controlul pe 27 octombrie din cauza unui incident la una dintre roți. Confruntați cu evenimentul neprevăzut, piloții au reușit să țină avionul pe pistă, reducând viteza și părăsind pista în siguranță.

În ciuda controlului parțial al vehiculului, avionul nu a putut relua călătoria și decolarea a trebuit să fie întreruptă. Potrivit Breaking Aviation News, datele sunt încă analizate pentru a determina ce a cauzat comportamentul anormal al anvelopei.

 

Două avioane, la un pas să se ciocnească pe pistă în Italia. Sute de pasageri, în pericol

 

Alertă pe aeroportul Bari-Palese, luni dimineață, 16 octombrie. În jurul orei 11.35, două avioane (unul din Florența operat de Volotea și unul Ryanair cu plecare de pe aeroportul din Apulia) au fost la un pas să se ciocnească pe pistă.

În această dimineață, luni, 16 octombrie, pe pista aeroportului Bari-Palese ar fi putut avea loc un un accident dramatic: un avion al companiei Volotea care venea din Florența a fost nevoit să se ridice din nou în aer, deoarece pe pistă era un Boeing Ryanair gata să decoleze spre Alicante, Spania.  

Furnizorul italian de servicii de control al traficului aerian (L'Enav) a dat asigurări că „totul s-a petrecut în deplină siguranță și la altitudini care au permis un spațiu amplu de manevră”. Conform reconstrucțiilor inițiale, evenimentul a fost clasificat drept „incursiune pe pistă”. Investigațiile efectuate de autoritățile italiene vor contura cu precizie detaliile și împrejurările episodului.

Datele disponibile, coroborate de imaginile Flighradar, indică faptul că zborul Volotea VOE72ZF se afla la aproximativ 800 de metri altitudine când a zburat deasupra pistei, exact în momentul în care avionul Ryanair Boeing 737 își începea cursa de decolare spre Marea Adriatică, scrie fanpage.it.

Citește mai multe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel