Papa Francisc a cerut duminica aceasta ca tensiunile din Ucraina să fie soluţionate de comunitatea internaţională prin dialog şi nu prin intermediul armelor şi a deplâns faptul că în acest an s-au produs mai multe arme decât în trecut, transmite EFE, scrie Agerpres.
"Mă doare mult ultima statistică pe care am citit-o: în acest an s-au fabricat mai multe arme decât în trecut. Nu armele sunt calea. Fie ca de acest Crăciun Domnul să aducă pacea în Ucraina", a afirmat Suveranul Pontif.
Declaraţiile sale intervin în ajunul reuniunii de luni a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene care va aborda, între altele, necesitatea de a reduce tensiunile ca urmare a mobilizării militare a Rusiei la frontiera cu Ucraina, cu posibilitatea impunerii de noi sancţiuni politice şi economice la adresa Rusiei dacă aceasta va folosi din nou forţa împotriva vecinului său.
G7, "pe deplin unit" în privinţa consecinţelor, în cazul în care Rusia invadează Ucraina
Grupul ţărilor celor mai industrializate ale lumii, G7, este pe deplin unit în ceea ce priveşte îngrijorările sale cu privire la consolidarea militară a Rusiei la frontiera cu Ucraina şi asupra consecinţelor în cazul în care Moscova invadează Ucraina, a declarat sâmbătă o înaltă oficialitate din Departamentul de Stat al SUA, transmite Reuters, a cărei identitate nu este menţionată de agenţia de presă britanică, scrie Agerpres.
Oficialitatea americană a descris discuţiile miniştrilor de externe din G7 - reuniţi la Liverpool, în nordul Angliei - drept "intense" şi a declarat că există în continuare o cale a diplomaţiei pentru a reduce tensiunile cu Rusia.
"Dacă aleg să nu urmeze această cale, vor exista consecinţe uriaşe şi costuri severe drept răspuns, iar G7 este pe deplin unită în această privinţă", a declarat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News