Parfumuri și haine "originale" din Turcia, confiscate de la cinci români, la vama cu Bulgaria 

Narcis Popa |
Data publicării:

Cinci români, ajutați de un bulgar au vrut să introducă în România marfă contrafăcută în valoare de 30 000 euro.

 Un cetăţean bulgar şi cinci cetăţeni români sunt cercetaţi penal după ce au încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, articole vestimentare şi de parfumerie contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei şi pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, peste 1.200 de articole de bunuri vestimentare şi de parfumerie au fost descoperite de poliţiştii de frontieră într-un autoturism, respectiv într-un un autocar cu turişti, ascunse printre bagajele personale ale unor pasageri.

"În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit că bunurile aparţin unui pasager bulgar şi altor cinci pasageri români cu vârste cuprinse între 24 şi 64 de ani, iar persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele menţionate anterior. Bunurile, în valoare de aproximativ 150 de mii de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către poliţiştii de frontieră în vederea continuării cercetărilor", precizează sursa citată.

Cele şase persoane sunt cercetate penal pentru infracţiunea de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel