Părinții lui Alex Marangon cer să se caute urme de sânge la mănăstire, pentru a se elucida misterul morții fiului lor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Omagiu inedit adus la înmormântarea lui Alex, barmanul găsit fără viață în Italia. Comunitatea vrea adevărul
Omagiu inedit adus la înmormântarea lui Alex, barmanul găsit fără viață în Italia. Comunitatea vrea adevărul

Familia lui Alex Marangon se implică activ în anchetă pentru descoperirea cauzei morții fiului lor. 

Părinții lui Alex Marangon cer insistent ca autoritățile să folosească luminolul pentru a căuta urme de sânge în mănăstirea Santa Bona, după ce ancheta privind moartea fiului lor stagnează. Familia consideră că această măsură este crucială pentru a dezvălui eventuale dovezi ascunse care ar putea clarifica circumstanțele tragediei.

O altă scrisoare anonimă, legată de cazul lui Alex, a fost recent înmânată poliției din Marcon, urmând celei primite anterior de avocatul familiei, Stefano Tigani. Însă, la fel ca prima, și această scrisoare este considerată deocamdată irelevantă pentru investigații. Tatăl lui Alex, Luca Marangon, a comentat online: „Încă o scrisoare anonimă a fost livrată, de data aceasta poliției urbane din Marcon. Dacă doriți cu adevărat să ne ajutați în investigații și să ajungeți la adevărul despre Alex, semnați scrisorile sau mergeți direct la poliție cu dovezi. Nu trebuie să vă temeți de nimic, confidențialitatea vă va fi garantată. Din păcate, scrisorile anonime nu ne sunt de niciun ajutor.”

Conținutul exact al scrisorii nu a fost făcut public, iar anchetatorii nu pot determina momentan dacă autorul deține informații semnificative sau dacă este doar un mitoman. În orice caz, documentul se află acum în mâinile anchetatorilor, la fel ca cel anterior, care, conform avocatului, conținea „declarații serioase ce ar putea fi de mare ajutor, dacă sunt adevărate.” Moartea lui Alex Marangon rămâne învăluită în mister: trupul său neînsuflețit a fost descoperit pe 2 iulie în râul Piave, lângă Abația Santa Bona. Deși procuratura din Treviso a deschis un dosar de crimă, nu există încă suspecți, iar posibilitatea unui accident tragic nu este exclusă.

Cum a murit Alex Marangon?

 

Alex a murit în noaptea dintre 29 și 30 iunie, în timpul unei întâlniri spirituale ce implica muzică și consum de substanțe amazoniene. În aceeași seară, alături de el au fost și alți participanți, inclusiv doi vindecători columbieni, considerați martori cheie, dar care au părăsit Italia de mult timp.

Aceștia au fost ultimii care l-au văzut pe Alex în viață, dar au părăsit mănăstirea pe 30 iunie, dimineața devreme. De atunci, locația lor este necunoscută, iar o întoarcere în Columbia pare plauzibilă. Cei doi susțin că Alex Marangon ar fi plecat singur și că nu există motive să se suspecteze o crimă. Între timp, rezultatele toxicologice asupra corpului tânărului întârzie, deși erau așteptate la sfârșitul lunii iulie.

Familia lui Alex, prin avocații lor, a obținut testarea părului celor prezenți la seara din mănăstire, dar insistă ca luminolul să fie folosit atât în mănăstire, cât și în mașinile implicate, pentru a identifica eventualele urme de sânge, care ar fi putut fi curățate. Conform familiei, până acum nu au fost efectuate astfel de investigații.

Misterul asupra morții lui Alex Marangon planează în continuare pentru că autopsia efectuată mai mult a tulburat apele decât le-a limpezit: raportul arată că Marangon a murit după lovituri care ar putea fi atribuite unei căderi, dar și unora aplicate intenționat de alte persoane. Totuși, medicul legist a concluzionat că tânărul ar fi fost mai degrabă lovit. 

De cealaltă parte, adepții teoriei conform cărora Marangon nu ar fi fost ucis, susțin că acesta a consumat un cocktail de substanțe interzise care i-au provocat halucinații. Acesta a ieșit din întâlnire și a fugit spre albia râului. Doar că accesul este unul abrupt, iar acesta ar fi căzut de la o înălțime de câțiva metri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel