Un pasager „beat” de la Virgin Atlantic amenință echipajul: „Dacă vreți violență, vă dau”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Pasager „beat” de la Virgin Atlantic amenință echipajul: „Dacă vreți violență, vă dau” / Foto iustrativ (Sursa: Freepik)
Pasager „beat” de la Virgin Atlantic amenință echipajul: „Dacă vreți violență, vă dau” / Foto iustrativ (Sursa: Freepik)

Un pasager aflat sub influența alcoolului, Sameer Khan, în vârstă de 38 de ani, din Knightsbridge, Londra, a provocat panică și teamă pe un zbor Virgin Atlantic de la Mumbai la Heathrow, după ce a amenințat echipajul de cabină cu violență. 

Incidentul a fost adus în fața instanței miercuri, când bărbatul a fost condamnat pentru comportament agresiv și amenințător la bordul aeronavei.

Bărbatul, care a fost descris drept „deranjant” de către personalul de bord și alți pasageri, a început să devină problematic după ce a consumat alcool în timpul zborului de nouă ore. După aproximativ trei ore, comportamentul său a devenit din ce în ce mai necontrolat, moment în care însoțitoarea de bord și managerul de servicii au intervenit. Bărbatul a fost rugat în repetate rânduri să se întoarcă la locul său, dar a refuzat și a rămas în zona barului de primă clasă, unde alți pasageri se plângeau de comportamentul său zgomotos și neadecvat.

Conform declarațiilor făcute în fața judecătorului Kathryn Verghis la Uxbridge Magistrates' Court, bărbatul a început să insulte membrii echipajului de cabină, făcând comentarii disprețuitoare și misogine la adresa femeilor. El a pretins că le fotografiază și le înregistrează pe cele două însoțitoare de bord, acuzând compania aeriană Virgin Atlantic de rasism și întrebindu-le în mod repetat „Știți cine sunt eu?”, conform Mirror.

 

„Dacă dorești violență, pot..”

 

Pe măsură ce situația escalada, bărbatul s-a apropiat periculos de aproape de însoțitoarea de zbor spunându-i direct: „Dacă dorești violență, pot și ți-o voi oferi”. Declarația sa a fost considerată o amenințare gravă, determinând echipajul să ia în considerare măsuri fizice pentru a-l imobiliza. În ciuda avertismentelor repetate din partea personalului și a căpitanului, bărbatul a refuzat să coopereze.

Judecătoarea a declarat despre comportamentul pasagerului că a fost „complet inacceptabil” și „incredibil de supărător” pentru toți cei prezenți la bord. Procurorul a descris cum Khan a continuat să facă scandal în avion, ignorând solicitările repetate de a-și schimba comportamentul. În cele din urmă, căpitanul a solicitat intervenția poliției de la Heathrow.

În timpul procesului, au fost prezentate mărturii din partea a doi martori independenți, care au susținut că bărbatul a avut, de asemenea, un comportament agresiv față de soția sa, Cayla Louw, care îl însoțea în zbor. Martorii au declarat că l-au auzit insultându-și soția, numind-o „imigrantă f******”, și că aceasta plângea. Cu toate acestea, femeia a negat în instanță că ar fi fost tratată agresiv de către soț, atât verbal, cât și fizic, și a afirmat că martorii au mințit.

Judecătoarea a respins mărturia soției, considerând că aceasta încerca să îl apere pe bărbat, deși era clar că nu văzuse tot incidentul. „Ea a venit aici pentru a-l ajuta”, a concluzionat judecătoarea.

 

Arestat la Heathrow și condamnat pentru comportament amenințător

 

După ce a aterizat la Terminalul 3 al aeroportului Heathrow, bărbatul a fost arestat de poliție și acuzat de „comportament amenințător, insultător sau turbulent față de un membru al echipajului aeronavei” și de „nerespectarea ordinului legal al pilotului”.

Deși a negat acuzațiile, el a fost găsit vinovat și condamnat la o amendă de 1.000 de lire sterline. În plus, a fost obligat să plătească 1.050 de lire sterline pentru costuri și suprataxă, precum și câte 100 de lire sterline drept despăgubiri pentru Abby Hendrick și Tracy Howard.

Comportamentul său necontrolat a evidențiat pericolele consumului excesiv de alcool în timpul zborurilor și a ridicat din nou problema siguranței la bord, în special pentru personalul de cabină, care trebuie să gestioneze astfel de incidente tensionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel