Pasageri români, supuși controlului de frontieră în Spania, deși România este în Schengen aerian. ”Polițistul ne-a spus că nu suntem europeni”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:

Situație stranie pe un aeroport din Spania. Zeci de pasageri români au fost nevoiți să stea la coadă pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, deși România este în Schengen aerian. Polițiștii de frontieră nu au oferit explicații.

Astăzi, pasagerii unui zbor Cluj-Napoca - Palma de Mallorca au fost supuși unui control de frontieră prelungit și neașteptat la sosirea pe Aeroportul din Palma de Mallorca, în ciuda faptului că România este parte din spațiul Schengen aerian începând cu 31 martie 2024.

”Controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”

 

Călătorii au fost obligați să aștepte într-o coadă mare pentru verificarea pașapoartelor și buletinelor, o măsură care a provocat confuzie și nemulțumire printre aceștia. Această situație contravine regulilor clar definite ale spațiului Schengen aerian, care stipulează că pasagerii nu ar trebui să fie supuși unor controale de frontieră amănunțite atunci când călătoresc între țări Schengen prin avion.

Un polițist de frontieră le-a comunicat că "nu sunt europeni", o afirmație care a amplificat perplexitatea și indignarea pasagerilor, având în vedere că România este stat membru al Uniunii Europene. Mai mult, procesul de control era gestionat predominant de un singur polițist, contribuind la întârzierile semnificative și la disconfortul pasagerilor.

Unul dintre pasageri a povestit pe Știri de Cluj: „Am fost nevoiți să stăm la o coadă mare pentru control pașapoarte și buletine fără nicio explicație. Polițistul de frontieră ne-a spus că nu suntem europeni, ceea ce nu are sens având în vedere că România este în Uniunea Europeană și ar trebui să beneficiem de libera circulație în spațiul Schengen aerian. Și pe lângă asta, controlul a fost făcut în mare parte de un singur polițist”

Pasagerii afectați așteaptă clarificări din partea autorităților pentru a evita astfel de incidente neplăcute în viitor, asigurând o experiență de călătorie corespunzătoare normelor europene și liberei circulații în spațiul Schengen aerian.

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel