Publicitate
Pasca reprezintă pâinea binecuvântată, inițial pâinea mâncată de evrei când au părăsit Egiptul. În simbolistica creștină, reprezintă promisiunea învierii și a vieții veșnice.
În mod tradițional, pâinea dulce trebuie adusă la biserică în noaptea de Paște pentru a fi binecuvântată de preot. Acesta o va stropi cu vin roșu, iar prin acest ritual, pâinea va deveni o reprezentare a sacrificiului lui Iisus.
Pasca de Paște este în mod normal împodobită cu o cruce din aluat deasupra, dar vremurile se mai schimbă, iar acum multe gospodine caută rețete mai elegante, cu cât mai multă brânză sau chiar și mai îndrăznețe cu ciocolată. Noi am pregătit o pască foarte ușor de gătit, cu un aluat din foietaj care se topește în gură de parcă nu ar fi și foarte aromată.
Pască cu brânză dulce și foietaj - Ingrediente
- 2 ouă mari
- 1 foaie pentru plăcinte refrigerată
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată, împărțită
- 300 grame de brânză de vaci dulce
- 100 grame de cremă de brânză
- 40 grame de zahăr
- 4 grame de amidon de porumb
- o esență de vanilie
- un praf de sare
Pască cu brânză dulce și foietaj- Mod de preparare
Separați un ou. Într-un castron mic, bateți ușor albușul; lăsați deoparte. Într-un alt castron mic, combinați oul și gălbenușul de ou; lăsați deoparte.
Pe o suprafață ușor tapetată cu făină, derulați foaia de plăcintă; tăiați-o în două. Întindeți o jumătate de patiserie într-un cerc, se taie patiseria până la margine. Se unge cu albuș de ou; se presară puțină scorțișoară.
Într-un castron mare, combinați brânzeturile, zahărul, amidonul de porumb, vanilia, sarea și amestecul de ouă. Se toarnă în patiseria pregătită.
Întindeți restul de patiserie pentru a se potrivi cu partea de sus a plăcintei (opțional, o puteți lăsa și doar cu un strat de foietaj, adică cel de jos). Se pune peste umplutură. Se taie, se sigilează și se taie marginile.
Se unge albușul de ou rămas peste aluat; se presară restul de scorțișoară.
Se coace la 180 grade Celsius timp de 45-50 de minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat. Se lasă să se răcească complet pe un grătar de sârmă. Se păstrează la frigider resturile.
------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News