Pască fără aluat este un desert cu care îți vei impresiona oaspeții de la masa de Paște. Este foarte ușor de făcut.
Ingrediente
- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce am scurs-o foarte bine)
- 400 grame smântâna normală
- 7 ouă
- o cană cu zahăr
- 125 g unt topit și răcit
- 4 linguri cu vârf de făină
- 4 linguri cu vârf de griș
- 4 plicuri cu zahăr vanilat
- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- un vârf cuțit de sare
Pască fără aluat. Mod de preparare.
În primul rând, se separă gălbenușurile de albușuri. Apoi se pune brânză de vaci într-un bol încăpător și se adăuga zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântână, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.
Se amestecă cu telul până la omogenizare, apoi se adăugă stafidele.
Se mixează albușurile spumă cu un praf de sare și apoi se încorporează treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, si se da la cuptorul preîncălzit în prealabil.
Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până prăjitură se rumenește frumos.
Când pasca este coaptă, se lasăsă se răcească în tavă, nu se umblă atunci la ea.
Poftă buna!
Dacă ți-a plăcut rețeta de pască fără aluat, cu siguranță o să-ți placă și cea de Melcișori cu nucă, de post.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News