Gospodinele care doresc să scape de frământat în acest an pot face rețeta de pască fără aluat. Preparatul iese la fel de savuroasă ca cel original, iar oaspeții de la masa de Paște vor fi impresionați cu siguranță. În plus, este un preparat foarte ușor de făcut.
Ingrediente
- 400 grame smântâna cu 10 sau 12% grăsime
- 700 grame brânză de vaci (se măsoară după ce o scurgi bine)
- 7 ouă medii
- o cană cu zahăr
- 125 g unt topit și răcit
- 4 linguri cu vârf de făină
- 4 linguri cu vârf de griș
- 4 plicuri cu zahăr vanilat
- 200 g stafide înmuiate într-o lingură cu esență de rom
- 2 lingurițe coajă de lămâie (de la lămâi bio)
- un vârf cuțit de sare
Pască fără aluat, rețeta simplă
Primul pas pentru a face această rețetă este să separăm gălbenușurile de albușuri. Punem apoi brânză de vaci într-un bol încăpător și adăugăm zahărul, zahărul vanilat, gălbenușurile, smântâna, făină, grișul, untul și coaja de lămâie.
Se amestecă bine până la omogenizare, apoi adăugăm stafidele.
Batem albușurile spumă cu un praf de sare și apoi le încorporăm treptat în compoziția de brânză, amestecând ușor cu telul.
Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt, si se da la cuptorul preîncălzit în prealabil.
Această pască fără aluat se coace timp de aproximativ o oră la foc mediu sau până prăjitura se rumenește frumos.
Când pasca este coaptă, se lasă să se răcească în tavă. Este important să nu umblăm imediat la ea.
Preparatul e gata, fără prea mult efort.
Poftă buna!
Pasca, un desert tradițional nelipsit de pe mesele românilor
Pasca este un desert tradițional românesc asociat cu sărbătoarea Paștelui și este asemănătoare cu un tort sau un chec. Se face de obicei dintr-un aluat dulce și este umplut cu brânză dulce, stafide, ouă și alte ingrediente aromate.
Pasca se prepară de obicei într-o formă rotundă sau pătrată și este decorată cu o cruce în mijloc, realizată de obicei din aluat. Uneori, pasca poate fi decorată și cu stafide, nuci sau alte ingrediente.
Tradițional, pasca se servește în ziua de Paște, de obicei împreună cu ouă roșii și alte preparate tradiționale de Paște, precum drob de miel sau cozonac.
Există multe rețete diferite pentru pasca, cu variante regionale și personale. În general, pasca este un desert dulce și savuros, cu o textură densă și consistentă, care poate fi păstrată timp de câteva zile la temperatura camerei sau mai mult timp în frigider.
-----------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News