Ingrediente:
Stratul 1:
1 kg brânză de vaci
300 g zahăr
4 ouă
150 g stafide
2 linguri făină
3 linguri griş
1 linguriţă bicarbonat
Stratul 2:
800 g smântână
5 gălbenuşuri
200 g zahăr
3 plicuri zahăr vanilat
2 linguri griş
2 linguri făină
2 linguri cacao
Stratul 3:
5 albuşuri
10 linguri zahăr
5 linguri de nucă de cocos
5 linguri nucă
Pască în trei culori, fără aluat - Mod de preparare
Brânza de vaci se va fărma cu o furculiță să ajungă fină și o amestecăm cu stafidele. Ouăle le batem cu zahărul, punem făina, grișul și bicarbonatul pe care îl vom stinge în prealabil cu oțet.
Continuăm cu stratul 2. Începem prin a bate gălbenușurile cu zahărul, punem făina, grișul, zahărul vanilat și cacao. Această compoziție o încorporezi în smântână.
Continuăm cu stratul 3. Bateți albușurile spumă, puneți zahărul și bateți în continuare. Adăugați nuca de cocos și miezul de nucă.
O tavă o ungeți cu puțin unt și tapetați cu pesmet. Turnați stratul 1, apoi stratul 2 și băgați la cuptor o oră. Când pasca este aproape gata turnați stratul 3 și mai puneți la cuptor încă 10 minute.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News