Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas
Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină. Preparatul uimitor, pas cu pas

Această Pască Kulich-Cruffin este o versiune modernă a pâinii tradiționale ortodoxe de Paște. Aluatul fulgios de croissant, combinat cu cel umed de brioșă și ingredientele aromate vor face ca această rețetă să impresioneze cu siguranță!

Paștele ortodox este în mai puțin de 4 săptămâni. Este o sărbătoare a iubirii, a vieții și a speranței pentru toți creștinii ortodocși. În Duminica Paștelui, după slujba de Înviere, creștinii se bucură de prânz festiv în familie noastră pentru a sărbători și a lăuda Învierea Domnului. „Hristos a înviat” și „Adevărat a înviat!” sunt cele mai rostite și auzite cuvinte în timpul Paștelui. Este salutul și rugăciunea înainte de ora mesei.

Aceasta pască Kulich - Cruffin este una dintre cele mai apetisante și parfumate delicii pe care le putem pregăti în această zi specială. Kulich este un tip de cozonac tradițional din Rusia, în timp ce Cruffin reprezintă combinație dintre croissant și brioșă (muffin), de unde vine și denumirea de  Cru-Ffin.

Mâncarea hibridă pare a fi tendința zilelor noastre și implică de obicei un anumit tip de aluat. Dacă ieri ați văzut rețeta interesantă de cronut (gogoși + croissant, gogoașa croissant), cel mai cunoscut desert hibrid din lume, astăzi vă prezentăm rețeta de Pască Kulich-Cruffin, o combinație hibridă apetisantă între cozonac, brioșă și croissant.

Ingrediente necesare

Aluat:

1 ou mare + 2 gălbenușuri, la temperatura camerei;

80 g zahăr;

350 g făină;

¼ linguriță sare;

8 g (1 lingură) drojdie uscată instant;

80 ml lapte cald;

40 g unt, topit;

30 ml suc de portocale;

coajă din ½ portocală;

1½ linguriță extract de vanilie;

1 linguriță extract de migdale.

 

Umplutură:

100 g unt, temperatura camerei;

½ linguriță nucșoară măcinată;

50 g stafide;

50 g afine uscate;

50 g fulgi de migdale, prăjite și ușor zdrobite,

Zahăr pudră pentru împudrat.

 

Pască Kulich-Cruffin, instrucțiuni de preparare

 

Bateți ouăle cu zahărul la mixer, la viteză mare, până când bezeaua devine spumă, își dublează volumul și nu curge din bol dacă este întors.

Într-un bol separat amestecați ingredientele uscate:  făina, drojdia și sarea, apoi adăugați ouăle bătute în amestecul de făină împreună cu ingredientele rămase și amestecați totul cu grijă.

Apoi mixați în bolul pentru aluat totul pentru aproximativ 10-12 minute. Dacă preferați frământarea manuală, aluatul se va simți foarte moale și umed și ați putea fi tentați să adăugați mai multă făină, dar nu este cazul. Vrem să obținem o consistență foarte elastică, care să nu se lipească de mâini, așa că un mixer este foarte util. Continuați să frământați până când aluatul este moale, elastic și întins. Dacă încercați să trageți ușor de el, nu ar trebui să se rupă.

Așezați aluatul în vasul de amestecare, acoperiți cu folie de plastic și lăsați la loc cald, să crească până la dublarea dimensiunii, aproximativ 2 ore. Odată ce aluatul a crescut, transferați-l pe o suprafață de lucru ușor prăfuită cu făină. Împărțiți în aluat jumătate dacă doriți să coaceți două păști mai mici. Sau lăsați așa cum este pentru o pască mai mare.

Dacă își place rețeta de Pască Kulich - Cruffin, rețeta ortodocșilor ruși pentru cea mai mare sărbătoare creștină, aiputea încerca și rețeta de Pască fără aluat.

Lucrând câte o jumătate la rând, întindeți aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 2 centimetri și jumătate. Se unge cu unt, se presară stafide, afine, migdale și nucșoară măcinată. Rulați aluatul într-un buștean și, cu ajutorul unui cuțit ascuțit, tăiați-l în jumătate pentru al împărți în 2, lăsându-le atașate la un capăt. Aduceți apoi cu grijă prima parte peste cealaltă, înfășurând-o în jurul său pentru a forma baza pâinii. Apoi ondulați a doua baghetă de aluat deasupra. Partea tăiată trebuie întotdeauna orientată spre exterior, astfel încât să putem vedea toate straturile frumoase de pe produsul finit. Ascundeți capătul celei de-a doua baghete în interiorul cupolei formate.

Transferați cu grijă pasca în forma de panettone. Am folosit două matrițe cu diametrul de 12 cm și astfel au rezultat două păști medii sau o pască mare, dacă doriți să utilizați o singură formă. Acoperiți pasca cu folie de plastic și lăsați-o să mai crească încă o oră. Înfășurați o folie în jurul bazei matriței și puneți-o pe foaia de copt pentru a evita scurgerea de unt.

Coaceți la 180 timp de 35 până la 40 de minute pentru pâinea mai mică. Și pentru o coacere mai mare primele 10 minute la 200 de grade celsius, reduceți focul la 180 și coaceți încă 20-25 de minute. Dacă vedeți că partea de sus începe să se coacă prea tare, acoperiți-o cu folie și continuați să coaceți.

Lăsați pasca Kulich - Cruffin să se odihnească timp de 10 minute în matriță după ce ați scos-o din cuptor, apoi transferați-o pe un grătar pentru a se răci. După ce s-a răcit împudrați cu zahăr pudră și serviți cu plăcere.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel