Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos. Cum se prepară cel mai bun desert de Paște al românilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos. Cum se prepară cel mai bun desert de Paște al românilor
Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos. Cum se prepară cel mai bun desert de Paște al românilor

Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos este cel mai bun desert de Paște al românilor. Este un preparat căruia să îi stă bine pe o masă de sărbătoare pe care neapărat trebuie să-l încerci.

Ingrediente: 

Pentru aluat:

300 g făină albă

180 ml lapte

40 g zahăr pudră

60 g unt

2 gălbenușuri

12 g drojdie proaspătă

1 plic zahăr vanilat

coajă rasă de la jumătate de lămâie

sare

 

Pentru umplutură:

300 g brânză de vaci

100 g zahăr

100 g stafide

50 g smântână

30 g griș

3 ouă

1 plic zahăr vanilat

coajă rasă de la o lămâie

sare

 

Pască tradițională cu brânză dulce și aluat pufos  - Mod de preparare

 

Dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț și puneți deoparte pentru câteva minute. Într-un bol de mixer răsturnați restul de lapte, zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie, gălbenușurile și amestecul de drojdie. Amestecați cu mixerul preț de câteva minute apoi puneți untul de la temperatura camerei și mai amestecați puțin. Adăugați făina și mixați până devine aluatul moale. Puneți la crescut preț de o oră într-un loc călduț.

Între timp pregătiți umplutura. Alegeți o brânză de vaci grasă și bine scursă și puneți-o într-un castron. Peste ea adăugați smântâna, ouăle, zahărul, coaja de lămâie, stafidele, grișul și un vârf de cuțit de sare. Amestecați și puneți deoparte.

După ce aluatul a crescut, împărțiți-l în trei părți: o parte pentru bază, o parte pentru bordură și o parte pentru crucea de deasupra. 

Partea de bază întindeți-o în funcție de ce tavă aveți pentru copt, partea de bordură o faceți cu șnururi răsucite, iar partea de cruce modelați-o cu șnururi.

Puneți hârtie de copt într-o tavă, puneți baza care să urce pe pereții tăvii aproximativ 2cm, montați bordura împletită, turnați umplutura de brânză și deasupra așezați crucea. 

Cu un ou bătut ungeți marginea și crucea și băgați-o în cuptor la 170 grade preț de 50 minute

Poftă bună și Sărbători fericite!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel