Pasta alla puttanesca, o rețetă napoletană de vis. Ce să mănânci, atunci când nu știi ce sa mai mânânci

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Pasta alla puttanesca, o rețetă napoletană delicioasă. Se face rapid din doar câteva ingrediente
Pasta alla puttanesca, o rețetă napoletană delicioasă. Se face rapid din doar câteva ingrediente

Dacă te întrebi ce să mânânci, atunci când nu știi ce să mai mânânci, descoperă aceste paste de vis. Se fac foarte rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente

Pasta alla puttanesca este un prim fel de mâncare moștenit din bucătăria napoletană "săracă". Se fac cu câteva ingrediente simple. Protagoniștii acestui sos simplu, dar gustos, sunt anșoa, măsline negre, capere, usturoi și roșii.

Prepararea sosului puttanesca este foarte rapidă, iar sosul se face în timpul în care fierb pastele, care trebuie scurse foarte al dente și amestecate cu roșiile. Se începe cu un sote în care se adaugă roșii decojite și măsline negre. Când pastele sunt gata, se adaugă în sos și se servesc cu o mână de pătrunjel tocat. 

Încearcă și rețeta de unt cu usturoi și pătrunjel.

Originile acestui fel de mâncare și numele său nu sunt sigure: termenul "alla puttanesca" ar putea indica însă un fel de preparare improvizată într-un restaurant celebru din Ischia în anii 1950. Aici, într-o seară, a fost creat un sos cu toate ingredientele din cămară, și anume măsline, anșoa, capere și roșii.

Un fel de mâncare perfect pentru o cină rapidă pe placul tuturor. 

Iată cum se prepară pastele alla puttanesca la perfecție!

Ingrediente (pentru 4 persoane)

 

- 500 g spaghete sau tagliatele

- 900 g de roșii decojite

- ulei de măsline extravirgin

- sare după gust

- 1 legătură de pătrunjel proaspăt

- 2-3 căței usturoi

- 1 lingură de capere

- 150 g măsline negre Gaeta

- 6 hamsii în ulei

- 1 ardei iute (opțional)

Cum să faci Pasta alla Puttanesca

 

Se pune apă din belșug la fiert și apoi se adaugă sarea. Într-o tigaie (de preferință o tigaie pentru paste), sotați cățeii de usturoi curățați de coajă, anșoa, caperele clătite și uscate și ardeiul iute, dacă preferați.

Se gătește la foc mic pentru a topi ușor anșoa. Adăugați apoi roșiile decojite și măriți focul până la fierbere.

Se fierbe sosul timp de aproximativ 10 minute, apoi se adaugă măslinele negre fără sâmburi. Fierbeți spaghetele și scurgeți-le foarte al dente.

Distribuiți spaghetele direct în tigaia cu sosul, care va fi gătit între timp.

Se amestecă spaghetele în sosul puttanesca, adăugând câteva linguri de apă de gătit dacă este necesar. Se presară cu pătrunjel tocat și se servește imediat.

Poftă bună!

Sfaturi și variații


Pătrunjelul poate fi înlocuit cu oregano, ambele fiind folosite în versiunile tradiționale de sos puttanesca. Puteți să-i dați o notă picantă adăugând în sos un ardei iute uscat.

Sosul puttanesca poate fi congelat, după ce este rece, în tăvițe de o singură porție, care pot fi decongelate atunci când este nevoie pentru a condimenta pastele.

Este indicat să ajustați cantitatea de sare la final, deoarece sosul poate avea o cantitate potrivită de aromă datorită adaosului de anșoa și capere.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel