Paste bolognese cu soia - un preparat de post care înlocuiește perfect gustul cărnii

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Paste bolognese cu soia - un preparat de post care înlocuiește perfect gustul cărnii / Foto: Captură video youtube
Paste bolognese cu soia - un preparat de post care înlocuiește perfect gustul cărnii / Foto: Captură video youtube

Paste bolognese cu soia, un preparat extrem de gustos de post. Sosul se îmbină atât de bine cu soia, încât nici nu vei simți că nu sunt cu carne.

Soia este un aliment foarte important și plină de proteine și de alți nutrienți esențiali. Este ușor de gătit și are caracteristica unică de a se îmbiba cu o multitudine de arome în timpul gătitului. Ca atare, este un ingredient bun care poate fi folosit în toate bucătăriile.

Într-o lume vegetariană, soia deține locul de cinste. Considerată a fi înlocuitorul perfect al cărnii, soia este plină de putere, cu proteine și alți nutrienți esențiali.

 

Ce face ca soia să fie atât de super | Beneficii

 

1. Scăzută în grăsimi: Soia are un conținut scăzut de grăsimi, fără colesterol și este o sursă excelentă de fibre, ceea ce o face ușor de digerat.

2. Acizi grași Omega-3: Conține grăsimi esențiale omega-3 care ajută la menținerea unei inimi sănătoase. Acizii grași Omega-3 sunt, de asemenea, esențiali în încetinirea îmbătrânirii, combaterea riscurilor de cancer, demență, Alzheimer și diabet.

3. Minerale: Oferă organismului nostru toate elementele și mineralele esențiale, inclusiv calciu, fier, magneziu, proteine și seleniu.

4. Boli: Soia este bogată în izoflavone, care ajută la reducerea riscului diferitelor tipuri de cancer, a bolilor de inimă și a osteoporozei.

5. Proteine: Soia este singurul aliment vegetarian cunoscut pentru faptul că oferă proteine complete, ceea ce înseamnă că conține toți cei opt aminoacizi esențiali.

 

Paste bolognese cu soia - Ingrediente

 

- 1 lingură de ulei de măsline

- 30 grame Ceapă (tăiată în cubulețe)

- 20 grame Morcovi (tăiați în cubulețe)

- 30 grame Țelină (tăiată în cubulețe)

- 30 grame Praz (tăiat în cubulețe)

- 1/2 tulpină Ceapă de primăvară (tăiată în cubulețe)

- 1/2 Ardei gras galben

- 1/2 Ardei gras roșu

- 2 căței de usturoi, tăiați felii

- 1 frunză de dafin

- 2-3 linguri de vin roșu

- 1 linguriță fulgi de ardei iute roșu

- 2 linguri de piure de roșii

- 60 grame de soia granulată

- Sare și piper după gust 

- Câteva fire de pătrunjel

 

Cum se prepară pastele bolognese cu soia

 

1. Într-o tigaie cu fundul gros, încălziți ulei de măsline cu aromă de ardei iute.

2. Căliți ceapa, morcovii, prazul, țelina, ceapa de primăvară, ardeii galbeni și roșii împreună cu usturoiul și frunza de dafin timp de aproximativ 5 minute.

3. Înmuiați granulele de soia împreună cu ciupercile sălbatice în apă fierbinte până când se rehidratează și se înmoaie.

4. Strecurați, dar păstrați bulionul de ciuperci.

5. Adăugați ciupercile, granulele de soia și rumeniți bine timp de 5 minute.

6. Adăugați cu vin roșu și reduceți timp de 5 minute.

7. Puneți cu lingura piureul de roșii și concasul de roșii împreună cu cimbrul, salvia și rozmarinul.

8. Asezonați după gust și fierbeți ragoutul timp de 30 de minute.

9. Serviți cu orice fel de paste sau tăiței cu ou.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel