Paste carbonara la conservă. Ideea unui gigant alimentar i-a scandalizat pe italieni: "O rușine! E oribil!"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Heinz lansează paste carbonara la conservă. Italienii sunt scandalizați
Heinz lansează paste carbonara la conservă. Italienii sunt scandalizați

Italienii sunt scandalizați, după ce o firmă celebră a anunțat că va vinde paste carbonara la conservă. Un simbol al gastronomiei italiene, faimosul preparat va fi vândut cu un preț de doar două lire, fiind extrem de departe rețeta originală. 

Italienii sunt pur și simplu scandalizați de anunțul companiei Heinz, gigantul american din industria alimentară, care a declarat că va lansa spaghete carbonara la conservă.

Produsul, care ar urma să fie pus în vânzare în supermarketurile din Regatul Unit în septembrie, la un preț de 2 lire sterline, conține „paste într-un sos cremos cu pancetta” și a fost salutat ca „soluția perfectă pentru o masă rapidă și satisfăcătoare acasă” de către directorul Heinz Meals, Alessandra de Dreuille.

Anunțul Heinz a fost primit cu groază de bucătarii italieni

 

Gianfranco Vissani, bucătar italian și personalitate TV, a declarat că Heinz „ar trebui să se rușineze”, acuzându-i de „distrugerea culturii italiene și a bucătăriei noastre”, iar Cristina Bowerman, bucătar la Glass Hostaria din Roma, a numit-o „o idee oribilă” și „o bastardizare a bucătăriei noastre”.

Cutia este strălucitoare, de culoare galbenă și, de asemenea, poartă în batjocură avertismentul "fără coloranți artificiali", relatează publicația Il Giornale, într-un material în care jurnaliștii numesc ideea Heinz o adevărată "crimă".

Într-o declarație pentru publicația The Times, Alessandro Pipero, bucătarul șef al restaurantului Pipero din Roma, recompensat cu o stea Michelin, a comparat noul produs conservat cu „mâncarea pentru pisici”, în timp ce Ciara Tassoni, care conduce restaurantul italian Bottega Prelibato din estul Londrei, a numit preparatul „o rușine” care „nici că poate fi mai departe de carbonara autentică”.

Pastele carbonara, un simbol al culturii italiene

 

Originară din regiunea centrală Lazio, pastele carbonara se prepară în mod tradițional cu guanciale (obținut din obraji de porc), brânză pecorino și ouă.

Însă acest fel de mâncare clasic a fost în centrul a numeroase controverse culinare în ultimii ani, după ce bucătari internaționali au lansat versiuni neortodoxe ale rețetei originale.

Bucătarii italieni și utilizatorii rețelelor de socializare și-au exprimat indignarea în februarie 2023, după ce New York Times a prezentat o rețetă „tomato carbonara”, înlocuind obrazul de porc și brânza pecorino cu bacon și parmezan și adăugând sos de roșii la ouă.

În februarie 2020, rețeta creativă a celebrului bucătar britanic Gordon Ramsay cu privire la rețeta originală carbonara a stârnit revoltă pe platformele italiene de socializare, fiind considerată de mulți utilizatori ca fiind "o glumă". 

Se știe ca italienii țin foarte mult la originalitatea rețetelor lor, fiind foarte stricți atunci când vine vorba de preparatele tradiționale.

 

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel