Aceste paste cu pesto și broccoli au la bază un sos vegetarian ușor de preparat pentru paste, cu nuci de pin, lămâie, parmezan și usturoi. Amestecați-l într-un bol de paste penne.
Această rețetă de pesto de broccoli oferă o soluție delicioasă - buchețelele de broccoli care sunt amestecate direct în sosul pesto în sine, adăugând o notă și mai vibrantă de verde smarald la sos, precum și un impuls nutrițional serios.
Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de fibre, acest membru verde închis al familiei Brassica se mândrește cu o mulțime de vitamina C și vitamina A, precum și cu ceva fier, calciu și potasiu. Amestecat într-un pesto clasic împreună cu o parte din apa de gătit a pastelor, broccoli conferă acestui sos pesto doar un pic de cremozitate și mult mai multă forță.
Paste pesto cu broccoli - Ingrediente
- 250 grame de broccoli, curățat și tăiat în buchețele mici
- ulei de măsline
- 1 linguriță de sare kosher
- 1 linguriță de piper negru
- 1 cățel de usturoi
- 1/4 cană de nuci de pin prăjite
- parmezan ras plus mai mult pentru servire
- Sucul de la 1 lămâie
- 400 grame de paste penne
Paste pesto cu broccoli - Metodă de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Se amestecă broccoli cu 1 lingură de ulei de măsline, 1/2 linguriță de sare kosher și 1/2 linguriță de piper negru și se întinde pe o tavă. Se prăjește broccoli până când este fraged și începe să se rumenească pe margini, aproximativ 8-10 minute. Rezervați 1/2 cană de broccoli pentru paste.
Pentru pesto, tocați usturoiul într-un bol al unui robot de bucătărie. Adăugați broccoli prăjit, nucile de pin, parmezanul, sucul de lămâie, 1/2 linguriță de sare kosher și 1/2 linguriță de piper negru și faceți piure. Cu motorul în funcțiune, turnați puțin ulei de măsline prin tubul de alimentare procesând amestecul până când acesta este complet combinat.
Gătiți pastele până când sunt al dente conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Folosiți o lingură cu fantă pentru a transfera pastele într-un bol mare. Încorporați pesto și buchețelele de broccoli rămase. Acoperiți cu parmezan ras înainte de servire.
NOTĂ
Puteți prepara pesto cu până la 3 zile înainte și îl puteți păstra la frigider. Încălziți-l la foc mic într-o cratiță pe aragaz și amestecați-l cu pastele.
-----------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News