O rețetă ușoară, cremoasă de paste din carne de vită, cu brânză şi arome îmbietoare!
Timp de pregătire: 10 minute
Timp de gătit: 20 minute
Timp total: 30 de minute
Porţii: 6-8
Citeşte şi: Paste cu iaurt, smântână şi sos de roşii. Reţetă rapidă şi delicioasă de cină
Paste cu carne tocată şi brânză. Ingrediente
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mică, tăiată cubulețe (aproximativ o ceașcă)
500-1000g de carne macinată de vită
3 căței de usturoi tocat
1 linguriță de busuioc uscat
1 linguriță de oregano uscat
2 lingurițe sare
1/2 linguriță de piper măcinat
1/4 cană de făină
1 conservă de roșii
1 cană apă
1 pachet de paste
1 cană smântână grasă
2 căni de brânză cheddar mărunţită
opțional - ornat cu pătrunjel (proaspăt sau uscat)
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, adâncă, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Când uleiul este fierbinte, se adaugă ceapa tăiată cubulețe și se sotează 5-6 minute, până când începe să se înmoaie. Adăugați carnea de vită în tigaie și amestecaţi carnea cu o lingură de lemn până o despărţiţi în mai multe firimituri. Gătiţi până îşi schimbă culoarea din roz în maroniu. Scurgeți excesul de grăsime din tigaie și puneţi-o înapoi pe foc.
Cu focul dat la mediu, adăugați usturoiul, busuiocul, oregano, sarea, ardeiul roșu și făina. Gătiţi 1 minut, amestecând continuu.
Adăugați sosul de roșii și bulionul și amestecați pentru a combina. Aduceți la fierbere timp de 15 minute.
În timp ce sosul fierbe, fierbeți pastele în conformitate cu instrucțiunile de pe pachet. Scurgeţi apa din paste cu ajutorul unei site după ce se fierb.
Adăugați smântâna și pastele în sosul din tigaie, amestecând uşor. Se adaugă brânza și se amestecă până se topește.
Se ornează cu pătrunjel dacă se dorește și se servește imediat.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News