Paste cu fructe de mare. O rețetă ușor de gătit și perfectă pentru vară

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Paste cu fructe de mare. O rețetă ușor de gătit și perfectă pentru vară / Foto: Unsplash
Paste cu fructe de mare. O rețetă ușor de gătit și perfectă pentru vară / Foto: Unsplash

Zilele călduroase de vară sunt perfecte pentru o porție de paste bune cu fructe de mare. Norocul tău este că acest preparat este foarte rapid de pregătit și absolut delicios.

Pentru pastele cu fructe de mare, am folosit scoici, midii, calamari și icre, dar principiile sunt aceleași, indiferent dacă o păstrați modestă, cu pește alb, sau o faceți elegantă, cu crab și homar. Tăiați totul pe măsură și gătiți rapid pentru a obține cel mai bun prânz al momentului! Rețeta este de la celebrul bucătar, Jamie Oliver.

 

Paste cu fructe de mare - Ingrediente

 

- 300 g de paste linguine uscate
- 250 g de calamari, curățați și proaspeți
- 250 g midii curățate, dezosate
- 250 g de scoici sau moluște, curățate
- 4 scoici cu icre atașate
- 1 cățel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate, (30 g)
- 1 lămâie
- 1 ardei iute roșu proaspăt, opțional
- ulei de măsline
- 1 lingură de capere mici
- 1 mână de samphire, opțional
- 1 conservă de 400 g de roșii de calitate
- 20 g de brânză parmezan
- ulei de măsline extravirgin

 

Paste cu fructe de mare - Mod de preparare

 

Fierbeți 300 g de linguine uscate într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și rezervați o cană de apă cu amidon.

Între timp, tăiați 250 g de calamari în inele de 1 cm, sortați 250 g de midii și 250 g de scoici (sau moluște), dând un tapotaj la cele care nu sunt bine închise. Dacă nu se închid, aruncați-le. Se taie în felii cele 4 scoici.

Se curăță și se taie fin 1 cățel de usturoi, se alege și se toacă mărunt 1 legătură de pătrunjel proaspăt cu frunze plate (30 g) și se rade fin coaja de la ½ lămâie. Tăiați și tocați mărunt 1 ardei iute roșu proaspăt (dacă se folosește).

Se pune o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare cu 1 lingură de ulei de măsline. Adăugați usturoiul, ardeiul iute și 1 lingură de capere mici, gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați scoicile și midiile. Gătiți timp de câteva minute, apoi adăugați calamarii, scoicile, coaja de lămâie și pătrunjelul și amestecați bine.

Încorporați 1 conservă de 400 g de roșii de prune cu mâinile curate, aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă timp de 2 minute pentru a lăsa aromele să se amestece, amestecând în mod regulat și mărunțind roșiile.

Se adaugă 1 mână de samphire (dacă se folosește) și se stoarce sucul de la ½ lămâie. Se mai dă o mișcare și se lasă să fiarbă la foc mic încă 1 minut sau până când sunt perfect fierte (aruncând eventualele cochilii care au rămas închise).

Scoateți tigaia de pe foc și scoateți cu grijă carnea din cochilii, dacă doriți.

Radeți 20 g de parmezan, apoi gustați și asezonați la perfecție, adăugând un strop suplimentar de suc de lămâie, dacă este necesar.

Încingeți pastele în sos, dacă este necesar, și dacă este nevoie, slăbiți-le cu un strop de apă pentru paste, apoi terminați cu un pic de ulei de măsline extravirgin.

 

Sfaturi

 

Nu vreți să folosiți paste? Serviți sosul ca pe o tocană cu orez sau cușcuș, sau cu pâine prăjită pentru înmuiat.

Dați-i o notă de inspirație marocană, adăugând măsline și mirodenii spre final și servindu-l cu cușcuș.

Nu ezitați să aruncați o mână de verdețuri de sezon sau mazăre congelată în ultimele minute pentru a crește cantitatea de legume.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel