Patronii belgieni consideră că așteptările salariale ale candidaților sunt exagerate

Cristina Iacob |
Data publicării:
Greutățile de care nu știe nimeni, pe care le îndură românii în străinătate: „Dă-mi în țară cât câștig aici și-ți muncesc de rup”
Greutățile de care nu știe nimeni, pe care le îndură românii în străinătate: „Dă-mi în țară cât câștig aici și-ți muncesc de rup”

Belgia se confruntă cu așteptări salariale nerealiste din partea candidaților, conform unui sondaj recent. 

Multe dintre companiile mici și mijlocii (IMM-uri) din Belgia, care constituie aproximativ 99% din totalul firmelor din țară, se confruntă cu așteptări salariale nerealiste din partea solicitanților de locuri de muncă. Un sondaj recent realizat de SD Worx arată că, la Bruxelles, 50% dintre IMM-uri primesc candidați cu așteptări salariale exagerate, în timp ce procentul este de 51% în Flandra și 54% în Valonia.

Candidații cer salarii prea mari 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Anneleen Verstraeten, consilier pentru IMM-uri la SD Worx, a menționat că un sfert dintre IMM-uri observă așteptări nerealiste în rândul tuturor tipurilor de solicitanți, de la cei care tocmai au absolvit școala până la cei cu experiență. Candidații cu puțină experiență profesională au cele mai mari așteptări nerealiste, iar în rândul lucrătorilor cu gulere albe, aceasta se constată mai ales la cei care nu au finalizat studiile.

Pe de altă parte, solicitanții cu o vastă experiență profesională tind să aibă așteptări mai realiste. Verstraeten a explicat că motivele pentru așteptările salariale excesive pot varia, incluzând lipsa de cunoștințe despre pachetele salariale corecte și o strategie conștientă de negociere.

Diferențele dintre așteptările salariale ale candidaților și realitate sunt semnificative. În Flandra, 21% dintre angajați se așteaptă la mai mult decât primesc, comparativ cu 27% în Bruxelles și 34% în Valonia. De asemenea, cu cât compania este mai mare, cu atât așteptările sunt mai nerealiste.

Pentru a aborda aceste discrepanțe, Verstraeten a subliniat importanța unei politici de salarizare transparente, care să ajute la atragerea și menținerea talentelor. O politică salarială bine structurată, bazată pe date de referință de la alți angajatori, poate asigura pachete salariale conforme cu piața. Belgia trebuie să implementeze, până în 2026, Directiva europeană privind transparența salariilor, ceea ce va obliga companiile să ofere angajaților și solicitanților o perspectivă clară asupra politicilor lor de salarizare.                                                                        

-------------------------------------------------------------                                                                                                                                                                                                                                          

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel