Patru elicoptere din Ucraina au aterizat pe Aeroportul Iași

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Patru elicoptere din Ucraina au aterizat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Ministerul Apărării Naționale precizează că este vorba despre operațiuni de mentenanță.

Conform Ministerului Apărării Naționale, autoritățile ucrainene au cerut părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, județul Brașov, pentru 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

Aeronavele sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse marți planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizâd deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală.

Ucrainenii ajung în România ca să plece mai departe: Doar 3.469 au solicitat azil oficial

 

Ministerul Afacerilor Interne informează marţi că, de la începerea conflictului din Ucraina, 3.469 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 66,2%, se arată într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore 29.636 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară, iar 26.551 au părăsit teritoriul României. 

Aproape 30.000 de cetățeni ucraineni au intrat în 24 de ore în România

 

Aproape 30.000 de cetățeni ucraineni au intrat luni în România, ceea ce reprezintă o scădere a numărului de refugiați în comparație cu ziua precedentă, anunță Poliția de Frontieră.

În data de 07 martie, prin punctele de frontieră au intrat în România 80.044 de persoane, dintre care 29.636 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 12,7% faţă de ziua precedentă.

 

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.769 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 1,6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 17.079 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 19%).

Din România au ieșit 89.164 de persoane, dintre care 26.551 cetăţeni ucraineni (uşoară scădere de 0,3%).

De la declanşarea acestei crize, până pe 7 martie, ora 24.00, în țară au intrat 291.081 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 208.863 cetăţeni ucraineni, precizează Poliția de Frontieră.

Ucrainenii ajung în România ca să plece mai departe. Traficul de pe aeroporturile locale a crescut

 

Ucrainenii ajung în România ca să plece mai departe: traficul de pe aeroporturile locale a crescut, iar cele mai solicitate destinaţii sunt din Italia, Polonia, Marea Britanie şi Turcia.

Ucrainenii care se îmbarcă pe cursele internaţionale sunt nevoiţi să prezinte un paşaport biometric, cei care nu deţin un astfel de act aleg să plece din România pe cale terestră, scrie Ziarul Financiar.

Mulţi dintre ucrainenii care au intrat în România se află aici doar în tranzit, mulţi dintre ei mergând către ţările vestice, unde au rude în cele mai multe cazuri. Ca urmare a numărului mare de ucraineni care au ajuns în România în urma invadării Ucrainei de către Rusia, traficul de pe aeroporturile locale a crescut, iar cele mai solicitate destinaţii, unde nu sunt incluse zborurile de repatriere, sunt Italia, Polonia, Marea Britanie şi Turcia, către care au fost suplimentate anumite zboruri.

„Traficul de pasageri pe aeroportul Henri Coandă a înregistrat în ultimele zile o creştere de peste 40-50% faţă de cel planificat, din cauza crizei din Ucraina, apărând, în anumite momente ale zilei, aglomerări pe fluxurile de sosiri şi plecări. Precizăm că s-au luat măsuri de suplimentare a activităţii pe fluxuri. Totuşi, în condiţiile unui număr tot mai mare de refugiaţi şi repatriaţi care tranzitează aeroportul, fapt ce implică fluxuri dedicate acestora pentru respectarea siguranţei şi securităţii tuturor pasagerilor, se produc şi se vor mai produce, temporar, aglomerări“, a transmis săptămâna trecută Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează Aeroportul Henri Coandă.

Pe Aeroportul Otopeni, cel mai mare din ţară, au fost suplimentate zborurile către Turcia operate de Tarom, compania naţională aeriană. Mulţi dintre ucrainenii care au ajuns în România au ales să meargă către Bucureşti, de unde au mai multe opţiuni de zbor decât de pe celelalte aeroporturi. Tarom a suplimentat deja capacitatea de transport, adică a introdus aeronave cu o capacitate mai mare, pe ruta Bucureşti – Istanbul, însă a mai adăugat zboruri noi pe această rută. Reprezentanţii companiei spun că cererea din partea ucrainenilor pentru Istanbul este foarte mare, destinaţia turcească fiind, poate, doar un loc din care pot pleca către alte ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel