Patru români au furat cupru dintr-o gară din Belgia, perturbând traficul feroviar „Acești oameni deranjează societatea”

Cristina Iacob |
Data publicării:

Patru români riscă până la patru ani de închisoare pentru furturi de cupru în Belgia.

Parchetul din Bruges a cerut pedepse de până la patru ani de închisoare pentru patru români acuzați de furturi repetate de cupru, care au afectat grav infrastructura feroviară din Belgia.

Toamna trecută, hoții au vizat de două ori calea ferată din Beernem, sustrăgând cabluri în valoare de peste 30.000 de euro. Pe 5 decembrie, aceștia au fost prinși în urma unui semnal de alarmă, după ce au furat aproximativ șapte kilometri de sârmă de cupru din Libramont. Ulterior, investigațiile au relevat legături cu alte furturi similare în Lint și Kontich, precum și o tentativă de furt la Bree.

Hoții schimbau plăcuța de înmatriculare a mașinii după fiecare furt 

 

Procurorul Lode Vandaele a declarat că grupul acționa organizat, schimbând plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor după fiecare furt, iar bunurile furate erau vândute în Țările de Jos. „Acești oameni deranjează societatea, a afirmat Vandaele, adăugând că inculpații nu s-au prezentat în instanță într-un alt dosar, fiind chiar afectați de un furt similar, care a dus la întreruperea trenului cu care călătoreau.

Doi dintre acuzați, Aurel-Marian H. (37) și Bogdanel N. (41), riscă pedepse de patru, respectiv trei ani de închisoare, aceștia negând doar implicarea în tentativa de furt de la Bree. Costel H. (50), care neagă orice acuzație, riscă treizeci de luni de detenție, în timp ce Marius C. (42), judecat în lipsă, ar putea primi o pedeapsă de patruzeci de luni de închisoare. Verdictul este așteptat pe 3 octombrie.

Un caz similar a avut loc luna trecută în Elveția, când un român a fost condamnat la închisoare pentru furt de cupru. În fața judecătorului, Matei a spus că a făcut ”o prostie” pentru că are ”datorii de 25.000 de euro”. 

Adrian Matei, un frizer român de 41 de ani, a fost condamnat recent în Elveția pentru implicare într-un furt de cupru de amploare. Incidentul a avut loc în noaptea de 12 octombrie 2023, la sediul Kamu AG, o companie de reciclare situată în Zwillikon, o localitate din municipiul Zurich Affoltern am Albis. În seara respectivă, Matei și complicii săi au pătruns în curtea companiei, situată într-o zonă liniștită, ideală pentru activități ilegale. După ce au tăiat gardul de metal în două locuri, au distrus încuietoarea ușii și au deschis rulourile, hoții au pătruns în incintă. 

Matei și echipa sa au acționat rapid, având nevoie de doar 10 minute pentru a încărca aproximativ trei tone de cablu de cupru, evaluat la aproximativ 20.000 de franci elvețieni (104.800 lei românești), într-un Mercedes.

Directorul general al Kamu AG, Oliver Python, a descoperit dimineața deteriorarea sediului. Fațada clădirii era avariată, gardul de metal tăiat, încuietoarea ușii distrusă, iar rulourile de protecție ridicate. De asemenea, Python a observat că hoții au selectat doar cuprul de calitate superioară, lăsând în urmă restul materialelor. Citește în continuare aici

-------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel